Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Väčšina z nás to vraj s hygienou preháňa: Odborníčka prezradila, ako často sa stačí sprchovať
Zdielať na

Väčšina z nás to vraj s hygienou preháňa: Odborníčka prezradila, ako často sa stačí sprchovať

Zdroj: Profimedia

Takmer pre každého pracujúceho a aktívneho človeka je každodenné sprchovanie absolútne prirodzené, no podľa skúsenej dermatologičky si tým akurát škodíme.

Sprchujete sa každý deň a dokonca aj niekoľkokrát? Iste, cítime sa tak príjemne a sviežo, no pre našu pokožku to vraj vôbec nie je dobré!

Ak pravidelne športujete, asi ťažko by ste to zvládli bez pravidelnej sprchy, však?

Dermatologička Lucy Chen spôsobila obrovský rozruch na sociálnej sieti svojimi radami ohľadom osobnej hygieny. Vo videu na TikToku sa vyjadrila, že ľudia sa sprchujú príliš často, čím si poškodzujú svoju pokožku.

Lucy vysvetlila, že každodenné sprchovanie zbavuje pokožku esenciálnych olejov a ďalších dôležitých živín. Práve z tohto dôvodu odporúča, aby sa ľudia sprchovali iba 3-4 krát do týždňa, čo podľa nej úplne stačí.

„Vysušenie pokožky môže viesť k ekzému alebo zápalom kože, prípadne môže spôsobiť, že vaša pokožka bude červená a bude svrbieť,” cituje odborníčku denník Mirror.

Profimedia.sk

​Sprchovanie závisí aj od vašich prirodzených sklonov k poteniu, mastnote a telesnému pachu. V rozhovore pre Brightly Lucy ďalej vysvetlila, že pričasté umývanie rovnako neprospieva ani našim vlasom, môže spôsobiť akné a tiež prispieva k zhoršeniu alergií. 

Ľudia zostali z výrokov odborníčky šokovaní a pokladajú za nechutné, že by sa nemali osprchovať každý deň, keď chodia do práce, venujú sa športu a tiež v horúcom období.

Možno sa mohla odborníčka zamerať viac na to, aby sme po sprche nezabúdali na dôkladnú hydratáciu pokožky telovým mliekom či olejom, čo poviete?

@brightly.eco Click the ? in bio to see why a dermatologist approves! #showertok #showerroutine #ecofriendly #sustainableliving #lowwaste #dermatologist ♬ She Share Story (for Vlog) - 山口夕依

Súvisiace články

Najčítanejšie