Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
TOP zoštíhľujúce nápoje pred spaním: Stačí jeden pohár a chudnúť budete aj v noci
Zdielať na

TOP zoštíhľujúce nápoje pred spaním: Stačí jeden pohár a chudnúť budete aj v noci

Zdroj: Profimedia

Cvičíte pravidelne, jete zdravo, ale nadbytočné kilá sa vás stále držia ako kliešť? Vyskúšajte niektorý z najúčinnejších nápojov, ktoré za vás budú spaľovať tuk aj počas spánku.

Chudnutie, najmä v oblasti bruška, môže byť pomerne zdĺhavý proces. Ak cez deň robíte všetko, čo je vo vašich silách, stavte na chudnutie v noci!

Čo robí pre svoje zdravie spevák Miro Jaroš?

TOP chudnúce nápoje pred spaním

Uhorková šťava

Šťava z uhorky je osviežujúci nápoj vhodný pred spaním. Pokiaľ je pre vás samotná šťava chuťovo príliš výrazná, pridajte vodu, vytlačenú šťavu z citróna, prípadne doplňte nápoj o kúsok zázvoru.

Uhorky patria k nízkokalorickej zelenine, ale hlavne obsahujú antioxidanty, vlákninu, vitamíny a minerály podporujúce chudnutie. Konzumácia uhoriek vo väčšom množstve na vás teda nebude mať negatívny vplyv, práve naopak. Telo hydratujú a vyrovnajú hladinu cukru v krvi.

Pite tento nápoj vždy pred spaním aspoň jeden mesiac a už čoskoro zaregistrujete v oblasti bruška ubúdajúce centimetre. 

Profimedia

Uhorkovo-petržlenový nápoj

Vyskúšajte ďalší drink plný antioxidantov, ktorý vyplaví toxíny a tuk z tela von. Do mixéra vložte plátky uhorky, hrsť petržlenovej vňate, citrón a nakoniec pridajte pohár vody. Všetko rozmixujte a do nápoja zamiešajte nastrúhaný zázvor a lyžicu aloe vera. Nechajte drink pár minút odležať a potom ho naraz vypite.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa PLANTIFUL (@plantiful.bkk)

Zázvorový čaj

Zázvor je známy predovšetkým pre svoje účinky v boji proti prechladnutiu. Podľa štúdie publikovanej newyorskou akadémiou vied však zázvor pomáha aj pri chudnutí. Pitie zázvorového čaju pred spaním napomáha lepšej absorpcii živín a pozitívne ovplyvňuje trávenie. 

Pripravte si zázvorový čaj trochu inak. Doplňte ho o citrónovú šťavu a lyžičku medu. V lete je možné pripraviť nápoj vychladený s kockou ľadu.

unsplash.com/dominik-martin

Voda s jablčným octom

Jablčný ocot, či už čerstvý alebo kupovaný, má pre telo mnoho priaznivých účinkov. Obsahuje antibiotiká a antibakteriálne látky. Pomáha pri bolesti žalúdka a zneškodňuje baktérie spôsobujúce hnačku a črevné kŕče.

Zmiešajte jednu až dve lyžice jablčného octu s teplou vodou, prípadne citrónovou šťavou a nápoj vypite každý večer pred spaním.

Profimedia

​Grepový nápoj so škoricou

Ľudia, ktorí preferujú detoxikačné nápoje, často zaraďujú do jedálnička grep, pretože hydratuje a zároveň zasýti. Okrem iného ale tiež obsahuje vitamíny, minerály a pomáha so správnou funkciou metabolizmu.

Kombinujte čerstvú grepovú šťavu s citrónom a troškou cejlónskej škorice. Nápoj môžete doplniť aj lístkom čerstvej mäty. 

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie