Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Keď ich odstránite, budete sa cítiť lepšie: 10 vecí v byte, ktoré nám kradnú energiu
Zdielať na

Keď ich odstránite, budete sa cítiť lepšie: 10 vecí v byte, ktoré nám kradnú energiu

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Keď sa doma necítite dobre, môžu byť na vine predmety, ktoré fungujú ako upíri. Zbavte sa ich čím skôr!

Domov má byť bezpečný prístav, kde sa máme cítiť príjemne a načerpať nové sily. Niekedy sa tam však necítime úplne vo svojej koži a nevieme vlastne prečo. Pokiaľ je to aj váš prípad, možno máte vo svojom príbytku veci, ktoré narušujú tok energie.

Pozrite sa, ako to vyzerá v zákulisí obľúbenej relácie Nové bývanie. Nenechajte si ju ujsť vždy v nedeľu o 17:50 na JOJke!

Škodlivé zrkadlá

Môžu do domu priniesť radosť, ale aj fungovať proti vám. Najhoršie sú takzvané slepé zrkadlá. Svoju najväčšiu slávu už majú dávno za sebou a sú na nich vidieť stopy času. Energiu berú každému, kto sa do nich pozrie alebo okolo nich prejde. Chybu môžete urobiť ale aj v prípade, že si kúpite nové zrkadlo, ktoré zle umiestnite. Ak ho dáte v predsieni naproti dverám, energia, ktorá vchádza do domu, z neho zase uteká kvôli odrazu von. Nepatrí tiež do spálne a už vôbec nie naproti posteli, zle by sa vám spalo. Negatívne emócie potom vyvolávajú zrkadlá umiestnené oproti sebe. Menej je viac, platí to aj pri zrkadlách. 

unsplash.com

Nevhodné darčeky

Vec, ktorú vám dala osoba, ktorá vám neželá nič dobré, vám bude akurát škodiť. Kedykoľvek sa na ňu pozriete, spomeniete si na človeka, od ktorého je, a to na vás bude pôsobiť negatívne, nech je to už čokoľvek. Daná osoba si vás tým tiež k sebe pripúta a vysáva z vás energiu vo svoj prospech. Dostať ale môžete napríklad aj darček, ktorý sa vám nepáči alebo nehodí. Bez rozmýšľania ho pošlite ďalej, alebo vyhoďte.

Zle umiestnený nábytok

Niekedy nie je na vine vec samotná, ako skôr jej umiestnenie. Podľa pravidiel feng-šuej by napríklad pohovka mala byť vždy pri stene. Varnú dosku a drez zase nikdy nedávajte oproti sebe, pretože tak staviate do opozície dva dôležité prvky – oheň a vodu. Ostré rohy nábytku smerujte vždy voľne do priestoru, kde nič nie je, a pokiaľ možno ich eliminujte. V spálni nemajte televíziu ani kvety a kôš na odpadky zase neumiestňujte proti vchodovým dverám.

Profimedia

Pamiatky po vašom ex

Je v poriadku, že sa bezprostredne po odchode partnera hneď nepustíte do preberania vecí, ktoré vám po ňom zostali alebo s ktorými sa vám spájajú spomienky na spoločné časy. Príliš dlho ale neotáľajte, akonáhle najväčšia bolesť odznie, pustite sa do veľkého upratovania, tým urobíte za vzťahom bodku. Aj keď ide o cenné a krásne veci, musíte sa ich zbaviť, môže ísť napríklad o snubný prsteň. A ak majú niektoré predmety pre vás príliš veľkú cenu, ako napríklad svadobné fotografie, tak si ich nechajte, ale nenechávajte ich vystavené.

Hračky po deťoch

Viete, že to raz prísť muselo, napriek tomu je vám úzko z toho, že deti tak rýchlo vyrástli. Ich detská izbička sa vám nechce rušiť a hračky radšej upracete do krabice, pričom to ospravedlňujete tým, že sa predsa raz budú hodiť pre vnúčatá. V takej izbe sa zastaví čas aj energia. Kedykoľvek tam vstúpite, začnete spomínať a smútiť. Navyše je takýto priestor zbytočne nevyužitý. Uvidíte, ako sa vám uľaví, keď ho začnete využívať pre svoje potreby.

Profimedia

Staré oblečenie

Pokiaľ nakupujete výhradne nadčasovú a kvalitnú udržateľnú módu, zrejme vám také kúsky vydržia robiť radosť veľa rokov. To ale neplatí pre obnosené oblečenie, v ktorom sa už hanbíte vyjsť aj so psom na prechádzku. Namiesto toho, aby dodávalo energiu, vám ju berie. Zbavte sa ho!​

Veci, ktoré nosia smolu

Máte doma nôž, o ktorý sa často porežete, alebo skrinku, o ktorú neustále zakopávate? Aj týchto predmetov by ste sa mali zbaviť. Ide totiž o to, že sa na ne lepí negatívna energia a fungujú ako talizmany. V tomto prípade ale v opačnom smere – namiesto šťastia vám budú nosiť smolu a priťahovať budú len ďalšie katastrofy. 

Magazín AD

Sušené kvety

Do bytu noste iba čerstvé kvety. Pokiaľ sú v kvetináči, dobre sa o ne starajte a uschnuté časti poctivo vyhadzujte. Rezané kvety zase po zvädnutí čo najskôr vyhoďte. Suché kvety sú totiž mŕtve a energiu v dome blokujú. Môžete mať kvôli tomu dokonca aj pocit, že stagnujete a stále sa točíte v kruhu. 

Sezónne ozdoby

Niektorým ľuďom je ľúto vyhodiť vianočný stromček, a preto si ho doma nechávajú aj s ozdobami, kým úplne neopadá. Niekedy im vydrží až do Veľkej noci. Tým si ale pod sebou nevedomky podrezávajú vetvu. Nielenže majú v byte mŕtvy strom, ktorý zastavuje tok energie, ale majú na ňom aj vianočné ozdoby, ktoré ich držia v minulosti.

Pokazené predmety

Kvapkajúci kohútik, prasknutý tanierik, nefungujúci spotrebič. Všetko, čo nie je plne funkčné, musí z domu preč. Nielenže vám to narúša tok energie, ale aj zbytočne zaberá miesto. Tiež vám kvôli nim odtekajú peniaze rovno do kanála. Čo môžete, opravte, a veci, ktoré už doslúžili, čím skôr zlikvidujte.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie