Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Zbavte sa veľkého brucha bez trápenia: TOTO dokáže jediný cvik za 5 minút denne
Zdielať na

Zbavte sa veľkého brucha bez trápenia: TOTO dokáže jediný cvik za 5 minút denne

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Netrápte sa, že máte po sviatkoch nejaké to kilo navyše a namiesto lamentovania sa ihneď nakopnite! Táto jednoduchá metóda vám prinesie fantastické výsledky už po pár dňoch.

Toto účinné cvičenie bolo vytvorené indickými jogínmi a vrelo ho využívajú aj odporúčajú aj dnešní kulturisti a fitnes tréneri. Jogíni ho nazývajú Uddiyana Bandha, všeobecne je známy pod názvom vákuum žalúdka.

K perfektným a viditeľným výsledkom vám naozaj bude stačiť aj 5 minút denne, cvik však musíte prevádzať poctivo, najmenej 5-krát do týždňa.

Čím častejšie a dôslednejšie budete cvik prevádzať, tým rýchlejšie sa dopracujete k výsledkom. Možno sa vám zo začiatku nebude dariť udržať svalstvo napnuté dlhšie, ale postupne sa to bude stále zlepšovať. 

Čo všetko dýchacie cvičenie dokáže?

  • pomáha formovať brušné svaly a zužuje pás
  • zlepšuje trávenie
  • prispieva k dobrému držaniu tela
  • zmierňuje bolesť chrbta
  • rieši problémy so stolicou

Ako to funguje?

Klasické známe cvičenia pracujú na brušných svaloch (tiež známych ako 6-pack). Vákuum je jedným z mála cvičení, ktoré nám umožňujú pracovať na týchto hlbokých svaloch. Nachádzajú sa pod brušnými svalmi a šikmými svalmi brucha zodpovednými za „držanie žalúdka.“

Profimedia

​Ako na to?

Nebudete potrebovať žiadne špeciálne vybavenie. Všetko, čo potrebujete, je dobrý postoj a prázdny žalúdok. Najlepšie je robiť vákuum ráno po prebudení na lačný žalúdok alebo 2-3 hodiny po jedle.

Začnite so zadržaním dychu na 15 sekúnd a postupne predlžujte čas na 60 sekúnd.

Cvik robte najskôr po ležiačky, neskôr vyskúšajte aj ťažšie verzie – v stoji, na štyroch, alebo napríklad na stoličke.

  1. Ľahnite si na chrbát, ruky nechajte pozdĺž tela. Nohy pokrčte v kolenách a chodidla majte na podlahe. Uvoľnite svalstvo a pomaly vydychujte.
  2. Zhlboka sa nadýchnite a s výdychom vtiahnite brucho čo najviac dnu. Zadržte dych a vydržte takto aspoň 10-15 sekúnd, postupne predlžujte.
  3. Cvik opakujte 3 až 5-krát za sebou.

Upozornenie!

Tomuto cviku sa vyhnite počas tehotenstva, krátko po pôrode alebo pooperačnom stave, nie je vhodný ani počas menštruácie a vážnejších gastro ochoreniach a tiež sa neodporúča pri extrémnej obezite.

Súvisiace články

Najčítanejšie