Nechce sa vám na Vianoce vypekať? Vyskúšajte fantastické horalkové guľky bez pečenia
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)
Tento recept zvládnete aj keď ste úplní začiatočníci a zaručene nimi zabodujete u svojich blízkych.
Ak máte radi horalky či taranky, tak tieto guličky vám budú chutiť na sto percent. Sú také rýchle a jednoduché, že ich stihnete pripraviť aj na poslednú chvíľu.
Na Vianoce vás na JOJke čaká pestrá ponuka rozprávok!
Horalkové guľky bez pečenia
Ingrediencie:
(na cca 50 guliek)
- 8 ks horaliek alebo tatraniek (po 50 g)
- 250 g masla
- 100 g práškového cukru
- 4 PL rumu
- 3 PL kakaa
- 100 g mletých lieskových orieškov (vlašských)
- mleté oriešky na obalenie (alebo kokos)
Profimedia (ilustračná fotografia)
Postup:
- Horalky vložíme do igelitového vrecka, uzavrieme, a valčekom ich rozdrvíme, prípadne použijeme elektrický sekáčik.
- Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme rum, kakao, sušienkovú drvinu a oriešky. Všetko dobre prepracujeme.
- Z pripravenej hmoty vytvarujeme guličky, obalíme ich v mletých orieškoch a vložíme do papierových košíčkov.