Týmto koláčom doma rozhodne zabodujete: Vyskúšajte fantastické pistáciové stromčeky
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram
Ak by ste počas blížiacich sa sviatkov chceli svojej rodine ponúknuť naozaj chutný a nie úplne tradičný koláčik, stavte práve na tento recept! Po chutných stromčekoch sa len tak zapráši.
Ak máte užnapečené všetky tradičné vianočné koláče, prišiel čas vyskúšať niečo iné. Pistáciové stromčeky sú nielen chutné, ale aj super vyzerajú a zaujmú už naprvýpohľad!
Ako robí Zdena Studenková svoju vianočnú kapustnicu, aby bola lahodná a chutná? Prezradila svoj tajný recept!
“Dnes tu pre vás máme jeden skvelý recept na brutálne chutné pistáciové stromčeky. Zdal sa nám dostatočne originálny na to, aby sme ho zaradili do top receptov a veríme, že sa vám bude páčiť aspoň tak ako nám. Recept nám poslala poslala Martina Kutmanová,” priznala Katka Jakeš na svojom Instagrame, ktorý je plný chutných receptov od šikovných gazdiniek.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 140 g hladkej múky
- 90 g mletých pistácií
- 60 g práškového cukru
- 110 g masla
- 1 žĺtok
Na krém medzi stromčeky:
- 1 biela čokoláda
- 65 ml šľahačky
- pistáciová pasta
- 10 g zmäknutého masla
Na polevu
- biela čokoláda, kokosový olej
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto a vo fólii necháme odležať v chlade. Rozvaľkáme na tenký plát medzi 2 fóliami a vykrajujeme stromčeky. Pečieme na 170 stupňov horný dolný ohrev cca 8 min. Čokoládu rozpustíme a zalejeme teplou smotanou, pridáme pastu a mixujeme tyčovým mixérom. Nakoniec prišľaháme maslo. Zakryjeme fóliou a necháme v chlade. Vychladnuté stromčeky plníme sáčkom a necháme ztuhnúť v chlade.
Poleva - bielu čokoládu rozpustíme a pridáme 1-2 čl kokosového oleja. Necháme za stáleho miešania mierne stuhnúť a namáčame stromčeky. Nakoniec ich zdobíme sekanými pistáciami.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame