Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Milujete bábovku? Vyskúšajte ju ozvláštniť podľa receptu Ivany Gáboríkovej a neoľutujete!
Zdielať na

Milujete bábovku? Vyskúšajte ju ozvláštniť podľa receptu Ivany Gáboríkovej a neoľutujete!

Zdroj: Instagram

Ak si radi pochutnáte na bábovke, no niekedy sa vám zdá byť príliš suchá, vyskúšajte tento recept! Vďake jednej ingrediencií ju premení na fantastický dezert.

S vylepšeným receptom sa na instagrame pochválila Ivana Gáboríková, ktorá je vychýrená kuchárka a vie napiecť aj chutné domáce koláče. Tentoraz vsadila na klasiku, ktorú milujú mnohí Slováci - bábovku. Tú však ozvláštnila!

​"Priznám sa, že základ receptu som obkukala od susedky... Ale poupravila som ho podľa svojej chute," priznala. A čo je na nej iné? Do cesta totiž pridala tvaroh! Práve vďaka nemu je výsledná bábovka šťavnatá a chutí perfektne.  

Ingrediencie:

  •  250g polohrubá múka ( ja som použila 100g polohrubej pšeničnej múky, 80g pšeničnej celozrnnej a 70g špaldovej celozrnnej)
  • 250g tvaroh jemný
  • 180g trstinový cukor
  • 100g zmäknuté maslo
  • 100ml olej
  • 4 vajíčka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • šťava a kôra z 1/2 citróna
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Postup:

"Bábovkovú formu dôkladne vytriem maslom a vysypem múkou. Z bielkov vyšľahám pevný sneh, ktorý odložím bokom. Maslo spojím s tvarohom, pridám cukor, olej a po jednom žĺtka. Zmiešam suché ingrediencie ( múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor, pridala som aj škoricu pre vôňu) a preosiate pridám k mokrej zmesi. Premiešam a pridám šťavu a kôru z citrónu. Na záver zľahka primiešam sneh z bielkov a vylejem do formy. Prípadne môžete časť cesta zafarbiť kakaom. Piekla som na 175 stupňov asi 50minút," opísala postup Ivana. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ⠀Ivana Gaborik (@iversanns)

Súvisiace články

Najčítanejšie