Milujete bábovku? Vyskúšajte ju ozvláštniť podľa receptu Ivany Gáboríkovej a neoľutujete!
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram
Ak si radi pochutnáte na bábovke, no niekedy sa vám zdá byť príliš suchá, vyskúšajte tento recept! Vďake jednej ingrediencií ju premení na fantastický dezert.
S vylepšeným receptom sa na instagrame pochválila Ivana Gáboríková, ktorá je vychýrená kuchárka a vie napiecť aj chutné domáce koláče. Tentoraz vsadila na klasiku, ktorú milujú mnohí Slováci - bábovku. Tú však ozvláštnila!
"Priznám sa, že základ receptu som obkukala od susedky... Ale poupravila som ho podľa svojej chute," priznala. A čo je na nej iné? Do cesta totiž pridala tvaroh! Práve vďaka nemu je výsledná bábovka šťavnatá a chutí perfektne.
Ingrediencie:
- 250g polohrubá múka ( ja som použila 100g polohrubej pšeničnej múky, 80g pšeničnej celozrnnej a 70g špaldovej celozrnnej)
- 250g tvaroh jemný
- 180g trstinový cukor
- 100g zmäknuté maslo
- 100ml olej
- 4 vajíčka
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- šťava a kôra z 1/2 citróna
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Postup:
"Bábovkovú formu dôkladne vytriem maslom a vysypem múkou. Z bielkov vyšľahám pevný sneh, ktorý odložím bokom. Maslo spojím s tvarohom, pridám cukor, olej a po jednom žĺtka. Zmiešam suché ingrediencie ( múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor, pridala som aj škoricu pre vôňu) a preosiate pridám k mokrej zmesi. Premiešam a pridám šťavu a kôru z citrónu. Na záver zľahka primiešam sneh z bielkov a vylejem do formy. Prípadne môžete časť cesta zafarbiť kakaom. Piekla som na 175 stupňov asi 50minút," opísala postup Ivana.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame