Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aj po 50-tke má telo pevné ako skala: TOTO je fit tajomstvo Jennifer Aniston
Zdielať na

Aj po 50-tke má telo pevné ako skala: TOTO je fit tajomstvo Jennifer Aniston

Ako je možné, že táto obľúbená herečka vyzerá už takmer tridsať rokov úplne rovnako? Zistite hneď, čomu vďačí za svoj mladistvý výzor a perfektnú postavu!

Jennifer Aniston (52) vyzerá tak, ako by sa jej starnutie vôbec netýkalo. Za sviežim vzhľadom a top postavou však nie je žiadny elixír mladosti, ale iba pravidelné cvičenie a zdravý jedálniček.

Jen priznala, že sa po štyridsiatke musela trochu obmedziť v jedle, ale redukčné diéty nikdy nedržala. To, čo zje, jednoducho vyšportuje a maká na sebe naozaj poctivo!

;

Cvičí takmer denne

Jej osobný tréner Leyon Azubuike, prezradil časopisu Women's Health, že Jennifer cvičí prakticky sedem dní v týždni, a to najčastejšie hodinu a pol.

„Keď pracujem, vstávam o pol piatej, keď mám voľno, tak až o ôsmej. Na cvičenie si ale vždy urobím čas, pretože ma to baví,“ povedala v nejednom rozhovore.

"Boxujeme, skáčeme cez švihadlo, cvičíme silovo a často používame odporové gumy," hovorí Azubuike."Tieto aktivity striedame, som veľkým fanúšikom neustálych obmien, aby si telo na danú záťaž nezvyklo. To potom reaguje pozitívne a mení sa," popisuje.

Jennifer nedá dopustiť ani na jogu a vďaka pravidelnému pohybu si bez obáv sem tam dopraje aj tučnejšie jedlo a nemusí držať žiadne drastické diéty, pretože má dostatočný výdaj energie. 

Jennifer Aniston

Profimedia

Jogová zostava

Hviezda kultového seriálu Priatelia cvičí obdeň obľúbenú jogovú zostavu. Trvá len pol hodiny, ale je v nej všetko – strečing, posilňovanie aj vytrvalostné cviky. Zostava začína tradičným pozdravom slnku, ktorý Jennifer niekoľkokrát zopakuje, aby si zahriala svaly. Nasleduje niekoľko dynamických cvikov na spevnenie brucha, ako napríklad nožnice alebo doska, balančná pozícia a jogový kľuč na posilnenie rúk. Potom je uvoľnenie chrbtice v pozícii mačky a zanožovanie na všetkých štyroch. Ďalej herečka urobí niekoľko výpadov v stoji, ktoré posilňujú stehná a zadok, a celú sériu zakončuje mostíkom - pretiahne si tak celú prednú časť tela a uvoľní chrbticu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Brucho trénuje najviac

Okrem boxu Jen rada cvičí stred tela, čiže core. „V každom cviku, ktorý jej vymyslím, vyniká,“ chváli ju tréner. "Dokáže pomerne ľahko vydržať dve až tri minúty v pozícii doska," vymenuje jeden zo cvikov na stred tela. Aby jej Azubuike cvik sťažil, nakombinoval do jedného cviku hneď niekoľko variácií planku.

Jennifer tiež používa na precvičenie brušných svalov koliesko alebo robí rada tzv. V-ups – to ležíte na zemi a paže máte prepnuté za hlavou. S výdychom zdvihnete lopatky od zeme a nohy k stropu a dotknete sa špičiek. 

Jennifer Aniston

Profimedia

Aktívny odpočinok

Okrem rôznorodého tréningu počíta Jennifer Aniston do svojho kondičného plánu aj aktívny odpočinok. Rada chodí na dlhé prechádzky a jazdí do prírody na bicykli. Tiež pravidelne navštevuje infrasaunu, väčšinou hneď po cvičení. Vďaka nej má vraj krásnu pleť - infrasauna údajne omladzuje bunky a pomáha detoxikovať pokožku.

Aniston zastáva názor, že všetko musí byť v rovnováhe. Teda aj ona zdravý jedálniček sem tam poruší a zhreší, napríklad svojimi obľúbenými špagetami Carbonara.

Vyzerá naozaj super, čo poviete? Budete sa jej tipmi inšpirovať aj vy?

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

Súvisiace články

Najčítanejšie