Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hľadáte návod, ako prežiť záplavu dokonalých krások z instagramu? Prosím, nezbláznime sa z „kultu tela“!
Zdielať na
Relax a zdravie

Hľadáte návod, ako prežiť záplavu dokonalých krások z instagramu? Prosím, nezbláznime sa z „kultu tela“!

Zdroj: archív L.L.

Presne tak, máme tu takzvaný kult tela a všetko sa začína točiť o tom, ktorá koľko váži a ktorá koľko vyzerá. Čo tým máme na mysli?

Každý týždeň si budete môcť prečítať zaujímavý postreh, ktorý autorka Ľudmila Lenárová pravidelne pridáva svojim čitateľkám na blogu Šlabikár pre ženu. Tento blog je určený pre „obyčajné“ ženy, nie pre instagramové krásky. Vtipným spôsobom a hlavne s nadhľadom komentuje ženský svet, radosti a starosti, ktoré život obyčajnej ženy prináša. Ako tvrdí sama autorka, jej životným krédom je stavať tehličku po tehličke k pyramíde spokojnosti a šťastia, rozhodne nie tehličky na bruchu. Blog môžete sledovať aj facebooku a instagrame.

Ako by povedal klasik, v posledných rokoch sa nám tu rozmohol „nešvár“ zvaný kult tela. Všetky články sú o rôznych diétach, o tom, ako pravidelne športovať, aké kozmetické zákroky sú tzv. „must have“, ako sa nahodiť ako módna ikona. Všetko to podčiarkujú instagramové krásky, ktoré sa niekoľko hodín trápia s filtrami na svojom mobilnom telefóne, aby svojim sledujúcim naservírovali ako na zlatom podnose takú fotku, že obyčajná žena si z nej môže streliť rovno guľku do hlavy, v lepšom prípade privodiť si depresie a v ešte lepšom prípade chodiť po ulici celá vo vreci.

archív L.L.

V skutočnosti je tu však obrovská skupina obyčajných žien. Presne takých, ako som ja. Žien, ktoré chodia do práce, ktoré majú po štyridsiatke, ktoré riešia milión päťsto telefonátov a povinností ešte aj vtedy, keď prídu domov. Ženy, na ktorých sa začínajú podpisovať hormonálne problémy a ktoré fakt nedokážu podávať výkon motora, aký má Porsche a popri tom konzumovať len šalátiky s tridsiatimi gramami lososa pripraveného na vode. No pardon, zastreľte ma, ale ja to fakt nedokážem!

Dnes je pomaly hanba priznať, že na raňajky mi chutia párky s horčicou a s chlebom. Na sociálnych sieťach by vás za to udupali! Dnes je problém priznať, že prepáčte, ale keď prídem po desiatich hodinách domov z práce, som tak vyšťavená, že ledva sa odplazím do postele a rozhodne nemám v úmysle odplaziť sa na podložku na cvičenie a tam makať a počúvať nejakú vrieskajúcu cvičiteľku, že poďme, neulievame sa! Niekedy som z ľudí fakt tak ohučaná, že by som to nedala!

archív L.L.

​Škoda by bola utápať sa v tisícke otázok, prečo nevyzerám ako nejaká dvadsiatka z instagramu a prečo nemám pevné telo, dokonalý šatník a tak podobne. Poviem vám, prečo?! Pretože ste úplne normálna, obyčajná žena a to, čo sa tu rozmohlo, ten povestný kult tela, je v skutočnosti len klam! Presne, obyčajný klam! Verte tomu, že aj tie megakrásky zo sociálnych sietí sa zobúdzajú nenalíčené, s akné a ak by sa takto odfotili, tak by stratili možno aj posledného sledovateľa. Aj ony majú svoje dni, keď im nie je práve najlepšie a skapínajú počas menštruácie od bolesti brucha, ale verte, že tak sa neodfotia. Aj ony majú stavy, kedy ládujú do seba tony sladkého, ale lepšie je odfotiť sa so šalátikom ako s keksíkom, však áno?

Žiadne starosti, žiadny stres! Kult tela nech si naďalej žije na sociálnych sieťach a my ostatné? My ostatné zatiaľ budeme žiť svoj pokojný, krásny život. Síce nebudeme mať brutálne dobré fotky, ale zato môžeme mať hromadu síce malých, ale o to príjemnejších a krajších zážitkov a viac šťastia. Život zrelej ženy sa fakt nemeria podľa toho, či máte miery 90 – 60 – 90 a vážite 50 kilogramov aj s topánkami. Život zrelej ženy je o šťastí! A viete, ako sa hovorí... šťastie je krásna vec, ale prachy a pocit si za ne nekúpiš!

 

Zdielať na

Najčítanejšie