Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Potrebujete schudnúť zo stehien? Namiesto zázračných cvikov stavte na tieto pravidlá
Zdielať na

Potrebujete schudnúť zo stehien? Namiesto zázračných cvikov stavte na tieto pravidlá

Zdroj: Profimedia

Ženám s postavou v tvare hrušky sa najviac usadzuje tuk v oblasti bokov, zadku a stehien. Poradíme vám, ktoré zásady dodržiavať, aby ste sa dopracovali k výstavným nohám, ktoré už nebudete chcieť schovávať!

Zabudnite na zázračné cviky, ktoré sľubujú úbytok tuku práve na stehnách. Potrebujete redukovať tuk komplexne! Možností je niekoľko a my vám ponúkame základné fígle, ako sa zbaviť tukových zásob práve v dolnej časti tela. A to nadobro!

Nela Pocisková má aj po dvoch deťoch postavičku ako lusk, ako to robí?

Zapojte kardio

Spaľovanie kalórií je kľúčom k zníženiu telesného tuku a kardio je tou najlepšou voľbou. Keď sa mu budete venovať aspoň 2 až 3-krát týždenne po dobu 40 minút, výsledky čoskoro uvidíte. Je len na vás, či si vyberiete beh, plávanie, jazdu na korčuliach alebo na bicykli. Všetko sa počíta! "Najmä beh je však pre zoštíhlenie nôh ideálnou voľbou. Robí tzv. štíhle a dlhé svaly, a zároveň je beh jedna z najúčinnejších kardiovaskulárnych aktivít. Rovnako tak účinná je aj svižná chôdza,"odporúča fitness trénerka a nutričná poradkyňa Veronika Duží.  

Profimedia

Nebojte sa kopcov

Uznávame, taký poriadny výšľap nie je žiadna sranda. Ale ten pocit, keď nejaký poriadny kopec vyjdete, je na nezaplatenie. Navyše vám za to poďakujú aj vaše nohy. Ak nie ste práve milovníkom prírody, postačí, keď si vo fitku na páse zvýšite sklon alebo namiesto výťahu použijete schody. Okrem spevnenia nôh posilníte aj svaly sedacie. A kto by nechcel ako bonus krásny guľatý zadoček?

Nezabúdajte jesť

Pohybom môžete spáliť veľa kalórií, ale ak sa nebudete správne stravovať, výsledky neuvidíte. Preto jedzte kvalitne, pravidelne, a hlavne nevynechávajte raňajky! Tie vám dodajú palivo na celý deň. "Keď sa ráno poriadne naraňajkujete, energia vám vydrží až do obeda. Nebudete sa cítiť unavení a vaša psychická aj fyzická kondícia porastie," tvrdí nutričná trénerka Veronika Duží. A aká je ideálna frekvencia jedál? Vyberte si, čo vám viac vyhovuje. Môžete sa najesť trikrát až štyrikrát denne alebo zvoliť menšie porcie po dvoch až troch hodinách.  

foodiecrush.com

Desiaty nevynechávajte

Desiaty vynecháva veľa ľudí a výsledkom je, že konzumujú neúmerné porcie na obed a večeru. Ak chcete schudnúť, musíte telu dopriavať dostatok energie a kvalitné potraviny. Na desiatu si vyberajte najmä výrobky s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny. Ideálnou kombináciou je tak mliečny výrobok s kvalitným müsli alebo ovocím. Aby ste zabránili prípadnému prejedaniu, doprajte si počas dňa minimálne jednu až dve plnohodnotné desiaty alebo pokojne tri menšie v podobe kúsku ovocia a zeleniny alebo hrsti orieškov. Zamerajte sa však na to, aby ste počas dňa prijali dostatok všetkých troch hlavných živín - sacharidov, bielkovín aj tukov.

Pitný režim

Opakovanie je matka múdrosti, a tak je treba opäť a znova pripomenúť, že pravidelný pitný režim je pre naše telo nesmierne dôležitý! Dehydratácia spôsobuje zadržiavanie vody, čo môže viesť k príbytku váhy až o štyri kilogramy. Ak navyše trpíte na opuchmi v oblasti nôh, akurát by ste na svoje problematické partie upozornili. Preto denne vypite aspoň sedem alebo osem pohárov čistej vody. Vyhýbajte sa limonádam, ktoré obsahujú veľké množstvo cukru a obmedzte konzumáciu alkoholu. Ten je kalorický a tiež vedie k zavodňovaniu organizmu.  

Profimedia

Odpočívajte

Ak sa snažíte zbaviť pár kilogramov na stehnách, nezabudnite tiež dostatočne odpočívať. Nedostatok spánku spôsobuje produkciu stresových hormónov, ktoré negatívne ovplyvňujú náš zažívací systém. Preto žiadne výhovorky a doprajte si chvíľku odpočinku a relaxácie. "Skvelým relaxom môže byť aj sauna, kde vypotíte z tela toxíny a prebytočnú vodu, a domov budete odchádzať s pocitom, že ste o päť kíl ľahší. Nehľadiac na odpočinok, ktorý si iste po náročnom dni zaslúžite," hovorí na záver Veronika Duží.

Súvisiace články

Najčítanejšie