Vymeňte čipsy za túto dobrotu: Chrumkavé cuketové kolieska máte hotové za pár minút
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Sezóna chutnej a zdravej cukety je tu, tak ju využite naplno. Vyskúšajte napríklad tento chutný tip, ktorý zaručene zachutí každému.
Neviete čo rýchle a chutné pripraviť na obed či večeru? Tieto cuketové kolieska vás neomrzia nikdy a pokojne nimi môžete pohostiť aj návštevu.
Cuketa patrí medzi najobľúbenejšie typy letnej zeleniny, je plná vitamínov a zdraviu prospešných látok a je vynikajúcim pomocníkom pri detoxikácii a chudnutí, pretože obsahuje minimum kalórií.
Pripraviť sa dá na množstvo spôsobov, my vám ponúkame jeden extra rýchly a pritom veľmi chutný. Takto pripravené cuketové kolieska môžete konzumovať s domácim dressingom aj samostatne, ale pokojne si k nim dajte ako prílohu napríklad zemiakovú kašu a máte sýty a chutný obed či večeru.
Zapekané cuketové kolieska so syrom
Ingrediencie:
- 2 mladé cukety
- cca ½ šálky nastrúhaného tvrdého syra
- trošku olivového oleja
- 2-3 strúčiky cesnaku
- grilovacie korenie
- soľ
- čerstvé bylinky podľa chuti
Profimedia
Postup:
- Cukety dobre poumývajte a pokrájajte na tenšie kolieska aj so šupkou. Posoľte ich a nechajte “vypotiť.”
- Do menšej misky dajte trochu olivového oleja, pridajte pretlačený cesnak a grilovacie korenie a zmes ponatierajte na cuketové kolieska rozložené na plechu na papieri na pečenie.
- Kolieska vložte do rozohriatej rúry a pri 200 °C pečte samostatne asi 5 minút.
- Plech vyberte, na každé koliesko pridajte kôpku postrúhaného syra, pečte do zlatista a pred podávaním posypte ešte nasekanou petržlenovou vňaťou, pažítkou alebo inými obľúbenými bylinkami.
Vyskúšajte aj ďalší skvelý cuketový recept od Zuzky Vačkovej!