Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Krásna Natália si nechala amputovať jednu nohu: Keď ju uvidíte, pochopíte prečo!
Zdielať na

Krásna Natália si nechala amputovať jednu nohu: Keď ju uvidíte, pochopíte prečo!

Zdroj: Instargram/natalielehmanova

Viete si predstaviť, že by ste si dali dobrovoľne amputovať nohu? Češka Natália tak urobila a dnes je oveľa šťastnejšia ako kedykoľvek predtým!

Natália sa totiž narodila s ortopedickej vadou. Jedno chodidlo mala menšie ako to druhé, navyše aj jedna noha bola kratšia ako druhá. Hoci podstúpila mnoho operácií a jej rodičia sa odmalička snažili stav zlepšiť, nepodarilo sa im to…

V dospelosti to vyzeralo tak, že jedno jej chodidlo narástlo do veľkosti 36 a druhé 41. “Po 12. operácií to noha už nevydržala, 24/7 bolesti sa znásobili a už som nebola schopná chôdze bez paličky alebo ortéz. Keď v 25. rokoch naraz neprejdete miestnosť, kadečo prehodnotíte. Bohužiaľ, vyčerpali sme ako operatívne, tak aj rehabilitačné možnosti a toto bol trvalý stav, ktorý ovplyvňoval celé moje telo,” priznala pred časom na facebooku. Mladá fotografka po mnohých konzultáciách s rôznymi odborníkmi dospela k názoru, že najlepšie bude, ak jej nohu amputujú. Pre niekoho to znie nepochopiteľne, no Natálii sa konečne uľavilo a tešila sa život bez bolesti. 

Po samotnej operácií nasledovali nekonečné rehabilitácie, ktoré sa však vyplatili! Natália dnes jazdí na bicykli, korčuliach, cvičí jogu, behá a je vysmiata od ucha k uchu. Prvýkrát robí bežné veci bez bolesti a užíva si svoj život. 

Súvisiace články

Najčítanejšie