Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pohoda on the Ground a Svet bez dymu očami známych osobností
Zdielať na
Relax a zdravie

Pohoda on the Ground a Svet bez dymu očami známych osobností

Zdroj: Philip Morris

Pohoda on the Ground sa tento rok nesie v znamení zodpovednosti a podpory iniciatívy „Svet bez dymu“. Prvýkrát si návštevníci festivalu nebudú môcť zakúpiť žiadne klasické tabakové výrobky priamo v areáli festivalu. Čo si o tejto iniciatíve myslí originálna stand-upistka Simona Salátová, obľúbený moderátor Marcel Forgáč a šarmantná moderátorka Vera Wisterová?

Organizátor festivalu Pohoda on the ground a spoločnosť Philip Morris sa tento rok rozhodli podporiť osvetu o škodlivosti cigaretového dymu tým, že si historicky prvýkrát návštevníci festivalu nebudú môcť zakúpiť žiadne klasické tabakové výrobky priamo v areáli festivalu.

 Svet bez dymu podporujú aj známe tváre ako obľúbená standupistka Simona Salátová, ostrieľaný moderátor Marcel Forgáč, či skúsená profesionálka Vera Wisterová. Ako si predstavujú svet bez dymu? Iniciatíva Svet bez dymu presvedčila prednedávnom aj mňa samotnú prejsť na bezdymovú variantu. Musím povedať, že odvtedy mám priateľov bližšie a šetrím na parfume. Svet bez dymu má mnoho výhod a ponúka každému na výber podľa toho, na čom mu najviac záleží. Pre mňa to bola jednoznačne zdravotná stránka a tiež odstránenie nepríjemného cigaretového zápachu. Vône si užívam nanovo a verím, že táto alternatíva presvedčí aj ďalších dospelých fajčiarov. Keď zo sveta zmizne klasický dym, bude to voňať aj vonku.“ vysvetlila Simona Salátová. „Svet bez dymu je voňavejší, príjemnejší a modernejší“, doplnila Vera Wisterová.

Archív S.S.

​Spoločnosť Philip Morris tento rok zabezpečila na Pohoda on the ground aj hlasovacie koše na ohorky a tím ľudí, ktorí sú nápomocní pri čistení areálu, motivujú ľudí používať hlasovacie koše a informujú ich o bezdymovej iniciatíve spoločnosti. Simona Salátová by hlasovacie koše privítala na všetkých verejných priestranstvách v mestách a parkoch. Myslím si, že hlasovacie koše sú po suchom šampóne na vlasy jedným z najlepších vynálezov posledných rokov. Veľmi sa mi páči hravý spôsob, akým človeka vedú k zodpovednosti, pretože žijeme v dobe, kedy prebrať zodpovednosť za planétu. To je absolútne nevyhnutné. Hlasovacie koše by mali byť súčasťou miest, parkov, vyskytnúť sa na všetkých verejných priestranstvách, kde si ľudia chodia dopriať fajčiarsku pauzu. Veľmi by som si priala, aby sa stali samozrejmou súčasťou nášho prostredia. Súčasťou života, v ktorom sa zaujímame o miesto, kde žijeme“, hovorí Simona Salátová.

​Šarmantná moderátorka Vera Wisterová uviedla príklad z európskych miest aj vlastnú skúsenosť:  Čím čistejšie prostredie, tým lepšie sa nám žije. Nikdy mi nešlo do hlavy ako môžu byť veľkomestá ako Amsterdam, Barcelona, Berlín také čisté. Až potom som si všimla odpadkové koše a popolníky na každom rohu. Keď sú na dosah ruky, už nikomu nenapadne hádzať smeti, či ohorky na zem. Ja okrem toho robím základné veci typu - separujem odpad, šetrím vodu, recyklujem oblečenie. A zásadne nehádžem na zem ohorky. Ak nie som v blízkosti smetného koša, odložím ich do krabičky. Užite si Pohodu a zostaňte nohami on the ground!“

www.pohodafestival.sk

​Legendárny festival Pohoda je niekoľko rokov obľúbeným miesto pre mnohé známe osobnosti nielen svojim skvelým programom, ale aj priateľskou, rodinnou atmosférou. Organizátorov festivalu krásne podporila Simona Sálatová slovami:  „Táto Pohoda je skutočne výnimočná, pretože prezentuje nezlomnú odvahu kultúry, ktorá sa tejto krajiny drží ako kliešť. Našťastie. Covidová kríza veľa vecí skomplikovala, organizácia zaberie trikrát viac času a dodržiavanie nutných opatrení zožerie dvakrát viac energie, ale sama viem, že to stojí za to. Organizátorom skladám pomyselný klobúk a ďakujem, že ukazujú, že keď sa chce, tak sa dá. Páči sa mi, že aj v zložitej situácii nezabúdajú na inovácie festivalu ako je aj Iniciatíva Svet bez dymu. Odporúčam im a všetkým ľuďom, ktorí na Pohode budú (teda aj sebe), aby si to užili plnými dúškami a nabrali tak silu do ďalších dní.

Marcel Forgáč

 

 

 

Zdielať na

Najčítanejšie