Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Renée Zellweger výrazne schudla a vyhla sa jojo efektu: Takto vraj nikdy nepriberiete!
Zdielať na

Renée Zellweger výrazne schudla a vyhla sa jojo efektu: Takto vraj nikdy nepriberiete!

Zdroj: Profimedia

Kvôli svojej najslávnejšej úlohe Bridget Jones musela herečka poriadne pribrať, no potom dokázala aj perfektne schudnúť a odvtedy si super štíhlu postavu udržala. Toto je jej tajomstvo!

Renée Zellweger si ľudia zamilovali práve vďaka mimoriadne populárnemu filmu Denník Bridget Jones. Hoci jej bacuľaté líčka a oblé krivky svedčali, herečka sa nadváhy zbavila hneď, ako to bolo možné.

Nenechajte si ujsť Renée Zellweger v tretej časti kultovej romantickej komédie s názvom Dieťa Bridget Jonesovej. Pobaví vás už tento utorok o 20:35 na JOJke!

Chudnutie po zónach

Zónovú diétu vytvoril v 80. rokoch minulého storočia americký lekár Barry Sears.

"Zónová diéta je skvelá, ale aby som schudla, musím byť hlavne psychicky v pohode," prezradila v jednom z rozhovorov Renée, ktorej stravovací plán obľubujú mnohé známe krásky.

Medzi jej základné pravidlá patrí dostatok tekutín, minimálne dva litre denne, pričom asi 70 percent z tohto objemu by mala tvoriť voda. Množstvo ovocia, no najmä zeleniny by malo byť vyššie než skonzumované cestoviny, chlieb a škroby. Je vhodné jesť častejšie porcie s nižšou kalorickou hodnotou.

Kľúčom k zónovej diéte je zvýšenie príjmu bielkovín práve na úkor sacharidov. Sacharidy sa povoľujú len so zníženým glykemickým indexom (GI). Princíp GI je jednoduchý - čím nižší glykemický index potravina má, tým dlhšie sa po nej budete cítiť sýte. Ďalšou dôležitou zásadou zónovej diéty je jesť päť až šesť menších jedál denne, obed by mal mať maximálne 2000 kJ.

Ďalšie pravidlá

- Vyraďte biele pečivo, klasické cestoviny, bielu ryžu, cukor, ale i med.

- Povolené sú zelenina, ovocie do 300 g denne, celozrnné produkty.

- Z tukov môžete olivový olej, tekvicový, sezamový olej, doprajte si orechy alebo avokádo. Masla a masti skôr menej.

- Z bielkovín voľte biele mäso, ryby, morské produkty, mliečne výrobky, sójové mäso, vaječný bielok, kvalitné syry.

- Pred každým jedlom vypite veľký pohár vody.

Pozor! Neprekročte limit 24 dní. Jedzte dostatočne a pokiaľ možno pravidelne. Dopĺňajte živiny, najmä horčík, vápnik a vitamíny C a E. Nezabudnite ani na fyzickú aktivitu.

52-ročná herečka sa vyhýba večierkom, alkoholu, aj cigaretám a kávu si dopraje len výnimočne. Dbá na kvalitný spánok a relax, veľa behá a pomáha jej aj tanec a momentálne určite aj nový mladší priateľ. Hoci bola často kritizovaná za plastické zákroky, ktoré jej zmenili tvár, musíme uznať, že postavu má naozaj ukážkovú!

Hoci nie všetci výživoví odborníci takéto stravovanie odporúčajú, zónovú diétu obľubujú aj mnohí športovci a ďalšie hollywoodske hviezdy. Okrem Renée Zellweger si takýto jedálniček pochvaľovala aj Jennifer Aniston, Demi Moore, Cindy Crawford, Janet Jackson, Sarah Jessica Parker či Madonna.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Life&People Magazine (@lifepeople_mag)

 

Súvisiace články

Najčítanejšie