Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Z obéznej Amandy je dnes úplne iná žena: Takto zhodila obrovskú nadváhu
Zdielať na

Z obéznej Amandy je dnes úplne iná žena: Takto zhodila obrovskú nadváhu

Zdroj: Profimedia

Jej váha sa vyšplhala na viac ako 170 kilogramov a spôsobovala jej veľké zdravotné komplikácie. Našťastie, dokázala sa premôcť a svoj život zmenila od základov. Toto je výsledok!

Amanda Nasse (31) z londýnskeho Streathamu tvrdí, že jedlo používala ako obranný mechanizmus, aby zvládala popôrodnú depresiu po narodení syna Williama. Kvôli obrovskej nadváhe mala dokonca samovražedné sklony, píše denník Mirror.

Obezita nie je len estetický problém! Na jej vážne riziká upozorňuje aj odborníčka.

Mladá mamička je dnes zhrozená z toho, že týždenne dokázala minúť iba na jedlo pre seba viac ako 150 libier. Milovala najmä fast foody, kebaby, denne konzumovala množstvo čipsov, čokolády, sladených nápojov a iných nezdravých potravín. Príšerný životný štýl a prejedanie sa  spôsobili, že sa jej váha dostala na neuveriteľných 170 kíl!

„Kvôli nadváhe som bola veľmi depresívna, no vôbec som si nepripúšťala, že je to až také zlé, až kým som sa nevidela na fotografii. Vedela som, že som veľká, ale keď som sa takto naozaj zbadala, začala som mať pocit, že už nechcem ďalej žiť,“ spomína Amanda a dodáva, že vyskúšala snáď všetky diéty, no zhodená kilogramy vždy nabrala späť.  

Amanda Nasse

Profimedia

Zachránilo ju zmenšenie žalúdka

Amanda sa rozhodla obrátiť sa na odborníkov, pretože si uvedomovala, že je na tom veľmi zle po fyzickej aj psychickej stránke. Na ich radu podstúpila chirurgické zmenšenie žalúdka a postupne musela úplne zmeniť svoj starý zabehnutý režim.

Tento liečebný postup je podľa Spire Healthcare najpopulárnejším chirurgickým zákrokom na chudnutie na svete. Pri operácii vám chirurg odstráni časť žalúdka a zvyšné časti spojí dohromady, aby vytvorili nový menší žalúdok, ktorý sa nazýva „rukáv.“  

Amanda Nasse

Profimedia

Amanda uviedla, že po operácii si musela dlhšie zvykať na novú stravu a na začiatku bolo pre ňu veľmi ťažké zbaviť sa všetkých zlozvykov, no dnes je strašne šťastná, že sa na to dala a zvládla to!

"Nemohla som byť šťastnejšia. Je to to najlepšie, čo som kedy pre seba urobila. Konečne sa nemusím skrývať pod čiernym oblečením, ani sa vyhýbať spoločenským situáciám. Rada spoznávam nových ľudí, nakupujem a nechávam sa fotiť,“ pochvaľuje si svoj nový život mladá mamička.  

Amanda Nasse

Profimedia

 "Získala som nový život. Na starých fotografiách už ani nespoznávam tú ženu. Už sa nemusím báť, že sa rozpadne stolička, na ktorú si sadnem, alebo že budú na mňa ľudia zízať. Chirurgický zákrok by som odporučila každému, kto bojuje s veľkou nadváhou a nedarí sa mu schudnúť. Nejde len o chudnutie, ale aj o sebadôveru, ktorú s ním získate,“ dodáva na záver Amanda, ktorá dokázala zhodiť neuveriteľných 95 kíl!

Úžasná premena, tlieskame!

Amanda Nasse

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie