Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Táto optická ilúzia vám totálne popletie hlavu: Tiež vidíte dievčatko zaseknuté v betóne?
Zdielať na

Táto optická ilúzia vám totálne popletie hlavu: Tiež vidíte dievčatko zaseknuté v betóne?

Zdroj: Reddit

Tento dokonalý optický klam je momentálne hitom sociálnych sietí. Mnohí ľudia nechcú veriť, že naozaj nejde o fotomontáž, ale o reálnu momentku. Čo na nej vidíte vy?

Myslíte si, že nie je možné, že by ste nejakú optickú hádanku nerozlúštili? Možno práve táto bude prvá, keďže aj tí veľmi bystrí si išli oči vyočiť a jednoducho sa im to nepodarilo.

Tento obrázok zverejnila na sieti Reddit mamička tohto dievčatka a okamžite sa stal virálny. No schválne, čo na ňom vidíte vy?

Aj tí najbystrejší ľudia sa priznali, že ich táto optická ilúzia poriadne potrápila. Nielen na prvý, ale aj na druhý a tretí pohľad takmer všetci vidia dievčatko, ktoré doslova trčí z chodníka, akoby bolo zaliate betónom. Možno si poviete, že ide o bizarnú fotomontáž, no nie je to tak.

Kliknite si na obrázok pre zväčšenie a dobre sa zapozerajte ešte raz! Ak ste to stále neodhalili, nižšie nájdete vysvetlenie.

Reddit

​Denník The Sun prišiel s vysvetlením priamo od autorky fotografie a je jednoduchšie, ako by ste čakali. V skutočnosti ide iba o časť chodníka a druhá časť, ktorá s chodníkom splýva, je múrik, o ktorý sa dievčatko opiera lakťom a čiastočne je za ním schované.

Podarilo sa vám dokonalú ilúziu rozlúštiť hneď, alebo vás potrápila dlhšie?

Reddit

Súvisiace články

Najčítanejšie