Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
FIT smoothie z čerstvého špenátu: Táto kombinácia vám nakopne metabolizmus
Zdielať na

FIT smoothie z čerstvého špenátu: Táto kombinácia vám nakopne metabolizmus

Zdroj: Profimedia

Tento hustý nápoj plný vitamínov podporí vaše zdravie, dodá vám energiu a pomôže vám aj pri chudnutí.

Pridávať mladé listy špenátu do smoothie je výhodou aj pre tých, ktorým špenát nechutí. Ak ho skombinujete s vhodnými ingredienciami, prekvapí vás lahodný a mimoriadne zdravý výsledok. Špenátové smoothie vám pomôže ľahšie schudnúť, rozhýbe vám črevá, posilní imunitu, prečistí pokožku a najmä vám dodá potrebné vitamíny a energiu.

Krásne gesto jednej zo súťažiacich! Sledujte aj tento týždeň kulinársku šou Bez servítky vždy o 18:00 na JOJke!

Hoci sa pred časom prišlo na to, že špenát neobsahuje až toľko železa, ako sa pôvodne myslelo, stále však platí, že je to jedna z najzdravších typov listovej zeleniny. Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, C, E, K ale aj betakarotén, ktorý pôsobí proti nebezpečným voľným radikálom a zbavuje telo ťažkých kovov. Ďalej sú v ňom zastúpené aj dôležité minerály - horčík, draslík, sodík a vápnik.

Vyskúšajte zdravé a chutné smoothie s mladými špenátovými listami, môžete k nim pridať ďalšie ingrediencie podľa fantázie, rôzne semienka a podobne. Dôležité je, aby ste smoothie konzumovali vždy čerstvé, ihneď po príprave.

​Špenátové smoothie s ovocím

Ingrediencie:

  • 1 šálka mladého špenátu
  • 1 jablko
  • 1 zrelý banán
  • 1 pohár vody

Postup:

Najskôr rozmixujte listu špenátu vo vode, pridajte nakrájané jablko, opäť premixujte a nakoniec pridajte banán a pomixujte dohladka. Podľa potreby zrieďte vodou.

Profimedia

Helena Krajčiová nemá s pribúdajúcimi rokmi žiaden problém!

Súvisiace články

Najčítanejšie