Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chudnutie pre lenivé: Takto sa zbavíte kíl aj BEZ CVIČENIA
Zdielať na

Chudnutie pre lenivé: Takto sa zbavíte kíl aj BEZ CVIČENIA

Zdroj: unsplash.com

Podarí sa vám schudnúť bez toho, aby ste potili krv pri niektorom zo športov? Podarí, len musíte vedieť, ako na to!

Ak sa chcete zbaviť prebytočných kíl, musíte spáliť viac kalórií, ako ich prijmete. Hoci mnohí experti na výživu a pohyb vám povedia, že bez športu neschudnete, nie je to úplne tak...

Verili by ste, že aj pomocou akupunktúry sa dá schudnúť?

​Ak chcete byt zdraví, mať super kondičku, bez pravidelných tréningov to jednoducho nepôjde. Ak chcete byť chudší bez toho, aby ste sa trápili v posilňovni alebo pri behu, to pôjde! Ako? Musíte radikálne zmeniť  stravovacie návyky! Jesť menej, pravidelne a dávať si pozor na každé sústo, na ktorom si pochutnáte. Navyše, je tu ešte pár "trikov", vďaka ktorým sa postupne prepracujete k ideálnej hmotnosti. Stačí sa riadiť týmito pravidlami a uvidíte, to na vašej postave. 

1. Dostatok spánku

Viaceré štúdie dokázali, že človek, ktorý spí málo a zle, ľahšie priberá a chutia mu najmä nezdravé a kalorické jedlá. Skúste ísť dnes do postele o hodinu skôr...

unsplash.com/iyunmai

​2. Káva

Ak ju sladíte alebo do nej dávate mlieko a sirupy, prestaňte! Ak ju budete piť čiernu, týždenne prijmete o 500 kalórii menej.

3. Noste so sebou vodu

Nie nadarmo sa hovorí, že hlad je prezlečený smäd. Telo nás veľakrát oklame tak, že hoci si myslíme, že sme hladní, pociťujeme skôr smäd. A preto by ste mali mať po ruke fľašu vody a pravidelne piť, aby ste zbytočne nejedli, keď to nepotrebujte,.

4. Zabudnite na nízkotučné mliečne výrobky

Tie sú totiž veľakrát plné chémie, ktorá vaše telo nezasýti a to má za následok len ďalšie jedenie. Aj preto, ak máte chuť, radšej si doprajte tučný jogurt alebo pohár plnotučného mlieka.

unsplash.com/margzu

​5. Nehladujte!

Jedzte častejšie a menšie porcie. Medzi raňajkami a obedom si doprajte aj desiatu, ktorá vás na čas zasýti. Ak má človek vlčí hlad, zje oveľa viac ako naozaj potrebuje.

6. Doprajte si bohaté raňajky a chudobnú večeru

Raňajky by ste nemali vynechávať. Ráno si môžete dopriať aj väčšiu porciu, keďže počas dňa ju ľahko spálite. Naopak, na večeru by ste si na tanier už nemali toľko naložiť, aby ste počas spánku nepriberali...

7. Na veľkosti taniera záleží

Skúste si porcie jedál naložiť na menšie taniere a docielite tým to, že budete jesť menej. Ako je to možné? Svoj mozog totiž oklamete a bude si myslieť, že ste v skutočnosti zjedli viac.

Ako sa podarilo schudnúť Jasmine Alagič? Športom to nebolo...

​8. Zabudnite na alkohol

Asi vám nemusíme pripomínať, že alkohol sú zbytočne prijaté kalórie a je ich na jeden pohárik naozaj dosť. Ak si ho neviete odoprieť, stavte radšej na biele víno.

9. Deň bez mäsa

Nemusíte sa stať vegetariánom, no vyskúšajte byť aspoň jeden deň bez akéhokoľvek mäsového výrobku

10. Navarte si doma

Ak máte čas, skúste si čo najčastejšie doma navariť a nosiť jedlo so sebou do práce. Takto budete veľmi ľahko vedieť, čo naozaj jete a koľko kalórií prijmete. 

Súvisiace články

Najčítanejšie