Za pár minút na stole: Vyskúšajte veľkonočnú bábovku podľa Tatiany Gregor Brzobohatej
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia/Instagram
Ak sa vám do zdĺhavých tradičných receptov nechce, určite vás poteší tento tip. Vylepšená varianta klasickej bábovky sa zmení na top sviatočný dezert, ktorý vás poteší nielen na Veľkú noc.
Patrí bábovka medzi vaše obľúbené dezerty? Vyskúšajte aj túto s krémovým tvarohom!
Sviatočná šľahačková bábovka
Ingrediencie:
- 5 vajec
- 270 g polohrubej múky
- 220g cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 ČL vanilkového extraktu
- maslo a hrubá múka na vysypanie formy
(môžete pridať nasekané vlašské orechy a ak chcete dvojfarebnú, tak do polovice pridajte kakao)
Profimedia
Postup:
Oddeľte žĺtka a bielka, z bielok vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtka vymiešajte s cukrom do peny, pridajte múku, prášok do pečiva a šľahačku a dobre premiešajte. Môžete pridať nasekané orechy a na záver opatrne primiešajte sneh z bielkov.
Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečte pri 180°C približne 30-40 minút. Nechajte asi 10 minút vychladnúť a vyklopte z formy.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame