Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Únavu a stres zajedala, zničila si zdravie: Miu po schudnutí nespoznali ani priatelia
Zdielať na

Únavu a stres zajedala, zničila si zdravie: Miu po schudnutí nespoznali ani priatelia

Zdroj: Profimedia

Až vážne zdravotné problémy donútili mladú ženu, aby prehodnotila svoj životný štýl a pustila sa do najväčšej výzvy vo svojom živote. Dnes je inšpiráciou pre mnohých ľudí, ktorí sa márne snažia schudnúť.

Mia Janae Carmickle (24) z mesta Spokane v americkom štáte Washington pracovala na predajnej pozícii a kvôli veľkému pracovnému vyťaženiu jednoducho nevenovala čas zdravej strave a jedla najmä jedlá z rýchleho občerstvenia. To ju priviedlo nielen k výraznej nadváhe, ale aj k vážnym zdravotným problémom.

Obezita jej zničila zdravie

Už v dvadsiatich ju trápila výrazná nadváha, trpela extrémnou únavou, silnými migrénami, až nakoniec prestala cítiť polovicu tela. Podľa lekárov jej zdravotné problémy spôsobil stres v práci spojený s nezdravou životosprávou.

"Bola som prepracovaná, moje telo začalo štrajkovať. Prišli šialené bolesti hlavy, ktoré som nikdy predtým nemala. Nakoniec ochrnula na polovicu tela a skončila v nemocnici,“ spomína Mia, ktorej práve tieto stavy otvorili oči a uvedomila si, že chce byť zdravá a fit a tak sa ihneď pustila do chudnutia.

Profimedia

Úžasná premena

Namiesto kupovaných jedál a polotovarov si začala doma variť zdravé a pestré jedlá, postupne sa zoznamovala s novými výživnými potravinami, ktoré dovtedy ani nepoznala. Veľa síl ju stálo zvyknúť si na pravidelný pohyb, pretože predtým pravidelne nikdy necvičila.

Pomalými krokmi a zmenami sa jej za necelý rok podarilo zhodiť úžasných 32 kilogramov a pokračuje stále ďalej. Mnohí priatelia, ktorí ju dlhšie nevideli, ju dokonca po zmene nedokázali spoznať.

Jej chudnúci príbeh dnes motivuje mnohé ženy a dievčatá, aby začali na sebe pracovať, kým ešte nie je neskoro. Mia musí okrem iných vecí riešiť aj to, či vôbec bude môcť niekedy otehotnieť, pretože jej diagnostikovali aj syndróm polycystických vaječníkov.

Držíme jej palce, klobúk dole za túto premenu!

Profimedia

Profimedia

Po peknom a pevnom brušku túži aj Monika Absolonová...

Súvisiace články

Najčítanejšie