Malé vylepšenie ju zmení na TOP dezert: Takúto BÁBOVKU ste ešte nejedli
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram
Tento vylepšený recept obľúbeného dezertu sa stal hitom sociálnych sietí a my sa vôbec nečudujeme. Určite ho vyskúšajte tiež, je fantastický!
Klasická bábovka patrí medzi tie suchšie koláče a najlepšie chutí s kávou či čajom. Receptov na bábovku je mnoho, no my vám ponúkame jeden, ktorý si najmä počas pandémie obľúbilo veľa ľudí aj celebrít.
V čom je táto bábovka iná? Je vylepšená o jemnú tvarohovú náplň, s ktorou už nebude taká suchá a chutí naozaj neodolateľne.
TOP bábovka s tvarohovou náplňou
Ingrediencie:
Cesto:
- 2 šálky polohrubej múky
- 1 šálka cukru
- 2 vajcia
- ½ šálky oleja
- 1 šálka mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Náplň:
- 1 krémový tvaroh 250 g
- 1 vajíčko
- 1 vanilkový puding
- 1 vanilkový cukor
- trošku mlieka na rozriedenie
Postup:
- Najskôr si pripravte náplň z tvarohu, vanilkového pudingu, cukru a vajíčka. Podľa potreby rozrieďte trochou mlieka, ale nie príliš, plnka by mala byť hustejšia.
- Na cesto si najprv v jednej miske vyšľahajte bielka na sneh.
- V druhej miske vyšľahajte žĺtka s cukrom, postupne pridajte olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a nakoniec opatrne našľahaný sneh z bielkov.
- Bábovkovú formu vymastite a vysypte múkou.
- Na dno nalejte polovicu kakaového cesta, do stredu nalejte tvarohovú plnku a zalejte zvyšným kakaovým cestom
- Bábovku pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 45 minút. Nechajte mierne vychladnúť a až potom ju opatrne vyklopte z formy.
Tip navyše
Skúste do tvarohovej plnky primiešať hrsť hrozienok alebo iného drobného ovocia – čučoriedky, maliny, višne a pod., bábovka tak bude ešte chutnejšia a takto fantasticky bude vyzerať!
Pozrite si tento príspevok na Instagrame