Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obézna Erika schudla 125 kíl, ľudia ju nespoznávajú: WAU, naozaj je to tá istá osoba?
Zdielať na

Obézna Erika schudla 125 kíl, ľudia ju nespoznávajú: WAU, naozaj je to tá istá osoba?

Zdroj: Profimedia

Mladá žena si uvedomila, že v jej prípade už ide o vážne ohrozenie zdravia. Pustila sa do najväčšej premeny vo svojom živote a výsledok je neuveriteľný!

Študentka Erika Olson (26) z Clearfieldu v Utahu vážila vo svojom najťažšom období vyše 190 kíl. Lekári ju varovali pred vážnymi diagnózami, na ktoré mala nábeh kvôli extrémnej obezite a preto vedela, že do premeny sa musí pustiť ihneď!

Mladá žena sa priznala, že za nadváhu mohli jej nezdravé stravovacie návyky. Okrem iného robila jednu veľkú chybu, vynechávala totiž raňajky a o to viac sa potom ladovala po zvyšok dňa. Väčšinou si pochutnávala na jedlách z fastofoodov a rovno si dávala dvojité porcie, nasledovalo vždy niečo sladké a neustále pila sladené nealko nápoje, píše Daily Mail.

Pri takomto stravovaní sa asi nikto nečudoval, že sa dostala takmer k 200 kilám!

Erika Olson

Profimedia

Neuveriteľná premena

Keď lekári Erike diagnostikovali prediabetes a hrozilo jej ochorenie cukrovkou, rozhodla sa pre razantnú zmenu. K zmene ju tiež motivovala mama, ktorej sa pred rokmi podarilo zhodiť takmer 70 kíl a odvtedy si váhu udržiava.

 „Moja stará mama zomrela na komplikácie s cukrovkou, keď som sa narodila a môj starý otec zomrel na rovnaké problémy krátko predtým, ako som sa pustila do chudnutia,“ hovorí Erika, ktorá sa spoliehala na to, že na takéto diagnózy je predsa ešte primladá. Lekári jej však potvrdili, že jej hrozí presne to isté, ak nezmení životosprávu.

Erika Olson

Profimedia

Erika sa do zmeny pustila naozaj svedomito a s jasným cieľom. Dnes má o 125 kilogramov menej, pravidelne cvičí, zdravo sa stravuje a k starým zlozvykom sa už nikdy nemieni vrátiť! Na začiatku svojej premeny však podstúpila chirurgické zmenšenie žalúdka.

Jej aktuálny jedálniček má približne 1800 kalórií za deň. Raňajkuje napríklad kávu a praženicu s trochou syra a morčacím párkom, občas si dá aj kúsok toastu. Na obed si dá nízkosacharidovú tortillu s jablkami a arašidovým maslom a večera je zložená väčšinou z chudého mäsa so zeleninou a ryžou. Ako snack medzi jedlami si dá ovocie alebo proteínovú tyčinku.

Hoci z denného jedálnička úplne vylúčila nezdravé jedlá a fastfoody, raz za čas si dopraje aj niečo, čo bežne nejedáva, ale len v malom množstve.

Erika vyzerá ako úplne iná žena a bez kíl navyše sa cíti konečne šťastná a fit. Jediné, čo ju ešte trápi, je množstvo ovísajúcej kože, ktorá jej po schudnutí zostala. Verí však, že bude môcť čoskoro podstúpiť operáciu na jej odstránenie. Držíme jej palce!

Erika Olson

Profimedia

Erika Olson

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie