Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Internetom koluje optická ilúzia, ktorá vám zamotá hlavu: Koľko ľudí vidíte na obrázku?
Zdielať na

Internetom koluje optická ilúzia, ktorá vám zamotá hlavu: Koľko ľudí vidíte na obrázku?

Zdroj: Twitter

Hitom sociálnych sietí je v posledných dňoch tento optický klam, ktorý poriadne potrápi vaše vnímanie. Pozrite sa na obrázok poriadne, a zistite, ako ste na tom vy!

Tento obrázok sa pôvodne objavil na sieti Reddit a okamžite sa stal virálny. No schválne, koľko osôb na ňom vidíte vy?

Dokonalý optický klam

Myslíte si, že neexistuje, že by ste nejakú optickú hádanku nerozlúštili? Možno práve táto bude prvá, mnohí ľudia si išli oči vyočiť a jednoducho sa im to nepodarilo.

O čo vlastne ide? Na fotografii môžete vidieť štyroch ľudí na výlete v prírode, ktorí si pripíjajú na zdravie malými fľaštičkami alkoholu. Problémom však je, že väčšina na fotke dokáže rozoznať iba tri osoby. Zapozerajte sa na obrázok poriadne a skúste nájsť aj štvrtú osobu. Ak sa vám to nepodarí, pozrite sa na rozlúštenie optickej ilúzie nižšie. 

Twitter

​Rozlúštenie

Na fotografii sú naozaj štyria ľudia, tak, ako aj počet fľašiek. Ak štvrtú osobu naozaj nevidíte, skúste sa riadiť práve fľaškami a hľadajte ruku, ktorá ich drží. Ruka štvrtej osoby sa nachádza vľavo a nie je ju na prvý pohľad vidieť, keďže rukáv bundy dokonalo splýva s pozadím. Nechali ste sa oklamať, alebo ste videli všetky štyri ruky hneď?

Twitter

Ďalšie optické ilúzie

Nedávno ľudí podobne zmiatol tento obrázok. Na prvý pohľad to vyzerá, že na fotke sa nachádza muž s ruksakom na chrbte, ktorý smeruje do zasneženého lesa. V skutočnosti je to však čierny pudlík, ktorý beží smerom od lesa.

Facebook

​Táto bizarná optická ilúzia tiež nemá chybu a mnohých zaskočili vychudnuté nohy dievčatka. Je to ale naozaj tak? Zapozerajte sa na obrázok poriadne a odhalíte to!

optická ilúzia

Twitter/Nadia Vuitton

Súvisiace články

Najčítanejšie