Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nepotrebovala trénera, ani zmenšenie žalúdka: Takto schudla 5-násobná matka o polovicu
Zdielať na

Nepotrebovala trénera, ani zmenšenie žalúdka: Takto schudla 5-násobná matka o polovicu

Zdroj: Profimedia

Keď jej nadváha začala spôsobovať vážne zdravotné problémy, vedela, že musí okamžite zmeniť svoj životný štýl. Mamička piatich detí sa počas jedného roka zmenila na nepoznanie!

Michelle Fenton (40) z Veľkej Británie bojovala s obrovskou nadváhou po pôrode piateho dieťaťa. Vyťaženú matku k obrovskej zmene nakoniec nakopli zhoršujúce sa zdravotné problémy a prísne varovanie lekárov.

​Cítila sa ako zničená troska

Matka piatich detí sa pri veľkej rodine jednoducho nezastavila, sama na seba nemala žiaden čas a stravovala sa úplne nepravidelne a nezdravo. Väčšinou si narýchlo dala niečo z rýchleho občerstvenia a energiu si často dopĺňala sladkými vecami.

"Pripadala som si ako troska. Nebola som schopná vyjsť po schodoch bez toho, aby som sa extrémne nezadychčala. Motala sa mi hlava, veľmi som sa potila, bolo mi naozaj zle a tak som aj vyzerala,“ priznáva Michelle a dodáva, že kvôli nadváhe sa začala vyslovene vyhýbať ľuďom. Keď prišla pandémia koronavírusu, začala mať veľký strach, pretože obézni ľudia patria medzi veľmi rizikovú skupinu.

Michelle Fenton

Profimedia

Lekári ju varovali aj pred cukrovkou a vysokým cholesterolom a odporúčali jej chirurgické zmenšenie žalúdka, ktoré však odmietla a rozhodla sa, že sa do chudnutia pustí sama.

Obrovská premena

Michelle sa do radikálnej zmeny pustila osem mesiacov po pôrode piateho dieťaťa. Chcela sama sebe dokázať, že odhodlaním a vytrvalosťou to zvládne aj bez operácie žalúdka. Ako prvé zmenila svoj jedálniček, pri ktorom si nechala poradiť od výživového poradcu. Ten jej zostavil presný plán a tak sa po prvýkrát vo svojom živote začala naozaj zdravo a vyvážene stravovať.

Michelle Fenton

Profimedia

„Celá rodina ma silno podporovala a každé jedno zhodené kilo ma motivovalo pokračovať ďalej,“ hovorí mamička, ktorá sa po schudnutí dokonca vydala. S novým a štíhlejším telom si to doslova užívala. „Moje sebavedomie je späť, som spokojná a konečne si môžem obliekať to, čo sa mi naozaj páči,“ dodáva.

Mamička piatich detí sa už k starému spôsobu života nechce nikdy vrátiť, cvičenie si zamilovala a stalo sa súčasťou jej bežného života. Z pôvodných 120 kilogramov schudla počas jedného roka takmer presnú polovicu a teraz sa snaží spevňovať svalstvo.

Fantastická premena, klobúk dole!

Michelle Fenton

Profimedia

 

Súvisiace články

Najčítanejšie