Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zabudnite na klasické obložené chlebíčky: TOP silvestrovské chuťovky ihneď zmiznú zo stola
Zdielať na

Zabudnite na klasické obložené chlebíčky: TOP silvestrovské chuťovky ihneď zmiznú zo stola

Zdroj: Profimedia

Aj vy sa chystáte zajtrajší Silvester a príchod Nového roka osláviť doma so svojimi najbližšími? Potom vám nesmie chýbať skvelé občerstvenie, na ktorom si budete pochutnávať po celý večer.

Chystali ste sa pripraviť obyčajné chlebíčky? Zabudnite na ne a vyskúšajte niečo oveľa lepšie a rozmanitejšie. Tieto chuťovky sú nielen veľmi chutné, ale vyzerajú veľmi efektne už na prvý pohľad, čo poviete?

​Plnené šunkové rolky

Na prípravu šunkových roliek použite väčšie plátky šunky, napríklad pražskej. Keď ich naplníte, zrolujete a necháte zachladiť, môžete ich potom krájať na menšie kúsky a prípadne prepichnúť špáradlom ako jednohubky.

Vyskúšajte napríklad plnku z chrenovej peny. Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha, zľahka vmiešajte štipku soli a cukru, trochu citrónovej šťavy a nakoniec postrúhaný chren podľa chuti. Plátky šunky si rozložte, potrite chrenovou penou, skrúťte do rolky a dajte zachladiť.  Na ozdobu aj lepšiu chuť použite napríklad kyslé uhorky, olivy, červenú papriku či kapiu.

Profimedia

​Pestrá obložená misa

Ak sa vám nechce nič miešať natierať a chcete ušpiniť čo najmenej riadu, obložená misa je vždy dobrý a navyše veľmi efektný nápad. Budete potrebovať niekoľko druhov chutných údenín – šunka, saláma, malé klobásky a podobne, viac druhov tvrdých syrov, efektné a praktické druhy zeleniny – napríklad cherry paradajky, olivy, baby uhorky, môže byť aj drobné ovocie a k tomu slané krekry či kúsky čerstvej bagety. 

Profimedia

Plnené vajíčka

Ďalší efektný a pritom úplne jednoduchý tip na silvestrovské pohostenie. Uvarte si viac vajec na tvrdo, rozrežte na polovičky a žĺtky opatrne vyberte a vložte do misky. Uvarené žĺtka vymiešajte s nátierkovým maslom, pridajte krémový syr podľa chuti, trochu horčice, soľ, korenie a šunku nakrájanú nadrobno. Všetko dobre vymiešajte, prípadne pomixujte ponorným mixérom nahladko a naplňte pripravené vajíčka. Vrch ozdobte kúskom zeleniny. Vajíčka môžete naplniť rôznymi plnkami podľa fantázie a podľa toho, čo chladnička dala.

Profimedia

​Chutné napichovačky

Ďalší jednoduchý tip, ktorý bez problémov zvládnu pripraviť aj vaše deti, Pripravte si menšie drevené špajle a napichnite na ne čo vám chutí a čo máte doma v zásobe. Ideálne je použiť nejaký syr, malú údeninu a aspoň jeden druh zeleniny. K večernému popíjaniu úplne ideálne! 

Profimedia

Vyskúšajte aj rýchle silvestrovské chuťovky z lístkového cesta!

 

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie