Lepší ste neochutnali: Pridajte do domáceho likéru túto surovinu navyše, bude neodolateľný
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Aké by to boli sviatočné dni bez vynikajúceho domáceho likéru? Ak ste už vaječný mali, vyskúšajte tento skvelý čokoládový, zaručene ohromíte všetkých hostí.
Keď si vopred pripravíte všetky potrebné suroviny, domáci likér máte hotový v priebehu pár minút. Ak nemáte radi recepty s použitím surových žĺtkov, vyskúšajte túto verziu úplne bez vajec. Má fantastickú chuť a určite si na ňom pochutnáte.
Čokoládový likér z ľadových gaštanov
Ingrediencie:
- 1 salko
- 250 ml smotany na šľahanie
- 4 kocky horkej čokolády
- 3 ks tyčiniek ľadové gaštany
- Rum (množstvo podľa chuti)
Profimedia
Postup:
- Do hrnca vlejte šľahačku, nalámte do nej na kúsky tyčinky ľadové gaštany a 4 kocky horkej čokolády a na miernom plameni zohrievajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Do vychladnutej čokoládovej tekutiny nalejte sladené salko a rum podľa chuti. Dajte najskôr menej, ochutnajte a podľa potreby pridajte.
- Hotový likér prelejte do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a dajte zachladiť do chladničky.
Tip:
Táto verzia bez vajec chutí vynikajúco, ak však predsa len chcete spraviť vaječný, postupujte rovnako, a k zmesi pridajte ešte dobre vyšľahané žĺtka (3-4) s cukrom.