Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Schudnite rýchlejšie podľa toho, kde sa vám ukladá tuk: TOTO je pre vás najúčinnejšie
Zdielať na

Schudnite rýchlejšie podľa toho, kde sa vám ukladá tuk: TOTO je pre vás najúčinnejšie

Zdroj: Profimedia

Ak sa už dlhšie snažíte schudnúť a nedarí sa vám, možno by ste mali zamerať na to, kde sa vám hromadia kilá najviac. Čo by ste mali zmeniť práve pri vašom type postavy?

Niekto priberá hlavne na bruchu, iný celkovo okolo pása, u ďalších sú problematické partie sedacích svalov a stehien. Na to, kde sa vám ukladá tuk, má okrem iného vplyv váš životný štýl a tiež stravovanie. Zistite hneď, aké zmeny sú pre vás tie správne!

Po celom tele, hlavne v hornej polovici

Jedná sa o najčastejší typ obezity. Ak sa vám ukladá tuk najmä v hornej polovici tela, prijímate príliš veľa kalórií, a to predovšetkým cukrov. Tu pomôže zmena jedálnička - obmedzenie sacharidov a pohyb. Začnite napríklad tým, že skúsite chodiť aspoň tridsať minút denne svižnou chôdzou.

pinterest.com

​Oblasť pásu

Ak sa vám ukladá tuk predovšetkým v oblasti brucha a pásu, možno máte tendenciu riešiť stres alebo úzkosti jedlom. Niečím sladkým, čipsami pre potešenie, pohárikom alkoholu. Skúste proti úzkostiam bojovať inak, môžete ich napríklad predýchať alebo rozchodiť na čerstvom vzduchu.

pinterest.com

​Oblasť zadku

Ak sa vám tuk ukladá predovšetkým v oblasti zadku, vinníkov môže byť hneď niekoľko: strava príliš bohatá na lepok, sedavé zamestnanie a nedostatok pohybu. Niekedy je tento typ obezity spájaný aj s hormonálnou nerovnováhou. Skúste obmedziť, nie úplne vynechať pečivo a cestoviny, vyhnite sa tiež fajčeniu a pitiu alkoholu.

pinterest.com

​Oblasť brucha

Ak sa vám hromadí tuk predovšetkým v prednej časti brucha, zamerajte sa na bielkoviny. Zvýšte ich príjem a obmedzte tuky. V kombinácii s vhodným cvičením vám pomôžu budovať svaly a spevňovať brušnú stenu. Vyhýbajte sa fajčeniu, môžete byť náchylní k problémom s dýchaním.

pinterest.com

Dolná časť tela

Tento typ postavy je často podmienený geneticky. Určite pomôže zvoliť vhodný jedálniček, ideálne je konzultovať ho s výživovým poradcom. A určite vám prospeje veľa chôdze, skúste pre začiatok všetky schody, ktoré za deň stretnete, zdolávať po svojich.

pinterest.com

Súvisiace články

Najčítanejšie