Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Jesenný hruškový koláč od Katky: Po tejto rýchlej dobrote sa len tak zapráši
Zdielať na

Jesenný hruškový koláč od Katky: Po tejto rýchlej dobrote sa len tak zapráši

Zdroj: Instagram

Ako chutia hrušky najlepšie? Predsa v koláči! Ak chcete svoju rodinu prekvapiť šťavnatým koláčom a sebe miesto hodinového vypekania dopriať víkendový oddych, vyskúšajte tento recept!

Hrušky sú perfektným jesenným ovocím, ktorých sezóna je práve teraz. Samotné ovocie je nízkokalorické, obsahuje množstvo vitamínov, vlákniny a je ľahko stráviteľné. 

​Ak si chcete doma pripraviť rýchly koláč, ktorý nebude príliš sladký, vyskúšajte tip od Kataríny Jakeš. "Tento jednoduchý recept patrí do mojej obľúbenej kategórie: “Čo dom dal”. Chcela som rozvoňať dom a spraviť taký typický jesenný koláč. Mala som ale len 2 hrušky a 2 jablká a nechcelo sa mi ísť do obchodu. Tento koláč je ľahučký, chutný a nie moc sladký a taký máme my najradšej!" priznala na Instagrame Katka. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katka Jakeš (Štumpfová) (@katka.jakes),

Ingrediencie:

(forma s priemerom 24 cm⁣)

  • 2 hrušky a 2 jablká⁣
  • vanilkový puding⁣
  • 0,5 l mlieka⁣
  • škorica mletá⁣

Na korpus:⁣

  • 180 g špaldovej múky⁣
  • 80 g zmäknutého masla⁣
  • 1 škoricový cukor⁣
  • studená voda (cca 1 dcl)⁣

Postup:

"Rukami spojíme suroviny na korpus, vznikne nám príjemné cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na formu. Ošúpeme ovocie a nakrájame na mesiačiky, naukladáme na cesto a pečieme na 180 stupňoch cca 30 min. Medzitým si uvaríme puding (osladíme podľa chuti - ja som nesladila vôbec). Na upečený korpus s ovocím nasypeme trochu škorice a nalejeme uvarený puding. Necháme ešte zapiecť cca 10 min (sledujte si to, aby sa vám to nevydulo - mne sa to stalo). Na záver necháme vychladnúť, na vrch nasypeme mandle a kľudne môžete poprášiť cukrom (ja som doma nemala žiadny)," opísala prípravu Katka. ⁣

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katka Jakeš (Štumpfová) (@katka.jakes),

Súvisiace články

Najčítanejšie