Jesenný hruškový koláč od Katky: Po tejto rýchlej dobrote sa len tak zapráši
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram
Ako chutia hrušky najlepšie? Predsa v koláči! Ak chcete svoju rodinu prekvapiť šťavnatým koláčom a sebe miesto hodinového vypekania dopriať víkendový oddych, vyskúšajte tento recept!
Hrušky sú perfektným jesenným ovocím, ktorých sezóna je práve teraz. Samotné ovocie je nízkokalorické, obsahuje množstvo vitamínov, vlákniny a je ľahko stráviteľné.
Ak si chcete doma pripraviť rýchly koláč, ktorý nebude príliš sladký, vyskúšajte tip od Kataríny Jakeš. "Tento jednoduchý recept patrí do mojej obľúbenej kategórie: “Čo dom dal”. Chcela som rozvoňať dom a spraviť taký typický jesenný koláč. Mala som ale len 2 hrušky a 2 jablká a nechcelo sa mi ísť do obchodu. Tento koláč je ľahučký, chutný a nie moc sladký a taký máme my najradšej!" priznala na Instagrame Katka.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Ingrediencie:
(forma s priemerom 24 cm)
- 2 hrušky a 2 jablká
- vanilkový puding
- 0,5 l mlieka
- škorica mletá
Na korpus:
- 180 g špaldovej múky
- 80 g zmäknutého masla
- 1 škoricový cukor
- studená voda (cca 1 dcl)
Postup:
"Rukami spojíme suroviny na korpus, vznikne nám príjemné cesto, ktoré rozvaľkáme a uložíme na formu. Ošúpeme ovocie a nakrájame na mesiačiky, naukladáme na cesto a pečieme na 180 stupňoch cca 30 min. Medzitým si uvaríme puding (osladíme podľa chuti - ja som nesladila vôbec). Na upečený korpus s ovocím nasypeme trochu škorice a nalejeme uvarený puding. Necháme ešte zapiecť cca 10 min (sledujte si to, aby sa vám to nevydulo - mne sa to stalo). Na záver necháme vychladnúť, na vrch nasypeme mandle a kľudne môžete poprášiť cukrom (ja som doma nemala žiadny)," opísala prípravu Katka.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame