Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovenka prezradila trik s rúškom, aby vás ešte viac ochránilo: Počuli ste už o tomto?
Zdielať na

Slovenka prezradila trik s rúškom, aby vás ešte viac ochránilo: Počuli ste už o tomto?

Zdroj: Profimedia

Asi každý sa počas zúriacej pandémie koronavírusu snaží chrániť, ako najlepšie vie. A tak sa rúška stali našou každodennou súčasťou. Viete, ako znásobiť ich ochranu?

Kým pred niekoľkými mesiacmi sme sa vonku mohli prechádzať bez rúšok, zdá sa, že túto zimu sa ich tak rýchlo nezbavíme. Rúška na tvárach sa nenápadne stali našou každodennou súčasťou, keďže pred vírusmi chránia nielen ich nositeľov, ale aj ostatných. 

​Niektorí dávajú prednosť jednorazovým, iní zase bavlneným rúškam. A práve tie látkové sa oplatí nastriekať týmto sprejom! "Ešte poviem takú fintu... Striekame si ich koloidným striebrom. Je to dezinfekcia, je to na čistenie pleti, alebo ako to povedať, čiže sa nerobia vyrážky, ak je v tom človek celý deň," priznala na sociálnych sieťach jedna mamička. 

Pixabay.com

​Koloidné striebro nie je žiadnou novinkou a využíva sa už veľmi dávno práve pre jeho antiseptické účinky. Mnohí ľudia tento roztok bez farby a zápachu používajú pri liečbe rôznych kožných ochorení. Super je však aj pri ničení vírusov a baktérii, keďže sa  čiastočky striebra, vďaka svojej veľkosti, dokážu dostať do ich vnútra a rozložiť ich. 

Pixabay.com

​Ako ho používať? Rúško nastriekajte z vonkajšej aj z vnútornej strany a nechajte chvíľu stáť. Po použití ho musíte vyprať a nenásledne opäť nastriekať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie