Chcete byť štíhle ako Ivana Gáboríková? Stavte na jej tekvicové lievance bez múky
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Instagram/iversanns
Miluje kvalitné a zdravé jedlo a so svojimi receptami sa aj rada podelí! Tu je jeden z dielne šikovnej gazdinky Ivany Gáboríkovej.
Asi najtypickejšou jesennou zeleninou je tekvica. A práve ona je hlavnou surovinou receptu na chutné lievance, ktorý pochádzajú z dielne niekdajšej tanečnice.
Sledujte Inkognito už v pondelok večer na JOJ-ke!
Super je, že na ich prípravu potrebujete len pár bežných ingrediencií a samotná príprava vám zaberie len pár minút. Zato výsledok ohromí. Na super zdravých lievancoch si určite pochutnáte!
Ingerencie na lievance:
2 šálky proteínu
4 vaječné bielka
1 šálka tekvicového pyré
1 čajová lyžička tekvicového korenia (mix: muškátový oriešok, sušený zázvor, škorica)
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
2-3 lyžice masla
Na polevu:
strúhaný kokos
mandľové maslo
javorový sirup
orechy
tekvicové zrniečka
čučoriedky
Instagram/iversanns
Postup:
"Očistíme a uvaríme tekvicu do mäkka. Vymixujeme na pyré. Vo veľkej mise vymiešame všetkých päť ingrediencií na lievancovú hmotu. Rozohrejte maslo alebo olej na panvici na strednú teplotu. Pridajte malé množstvo hmoty na skúšku, či je hmota dostatočne hustá. Potom pridávajte hmotu na lievance v priemere cca 10 cm (nerobte palacinky, cesto vám neudrží pokope!). Keď sa jedna strana upečie, lievance otočte a upečte zo strany druhej," opísala prípravu Ivana. Ako polevu zmiešajte javorový sirup so strúhaným kokosom a hotové lievance môžete ozdobiť čučoriedkami, orechmi a tekvicovými semiačkami. Ak máte chuť na inú polevu, môžete vyskúšať inú alternatívu.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame