Extra rýchle a neodolateľne chutné: Vyskúšajte TOP jablkové muffiny bez lepku
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Jednoduchá dobrota, ktorá nikdy nesklame! Jesenná verzia obľúbených muffiniek vám prevonia celý byt a pochutí si na nich celá rodina!
Jablkové koláče k jesennému obdobiu jednoducho patria. Tieto voňavé a chutné muffiny sú skvelým tipom napríklad aj ako desiata pre vaše deti do školy. Vyskúšajte ich ešte dnes, neoľutujete!
Ako sa vám páči nový seriál Uhorčík? Ďalšiu časť si môžete pozrieť v sobotu o 20:30 na JOJke!
Vynikajúce jablkové muffiny bez lepku
Ingrediencie: (na cca 6 ks)
- 1 väčšie jablko
- ¾ šálky bezlepkovej múky (napr. pohánkovej, alebo ryžovej)
- 2 vajcia
- 3 PL trstinového cukru
- 2 PL kyslej smotany
- 1 ČL perníkového korenia
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 2 PL oleja
- hrsť vlašských orechov na ozdobu
Profimedia
Postup:
- Trúbu si predhrejte na 180 °C
- Očistené jablko nastrúhajte na hrubo a zmiešajte so žĺtkami.
- Zvlášť si zmiešajte suché ingrediencie a pridajte k jablkám, dobre premiešajte.
- Na záver už iba zľahla primiešajte vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a naplňte formičky na muffiny.
- Muffiny ozdobte nahrubo nasekanými orechmi a pečte približne 25-30 minút.