Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zbavte sa celulitídy vhodnou stravou: Tieto potraviny vám pomôžu viac ako drahé procedúry
Zdielať na

Zbavte sa celulitídy vhodnou stravou: Tieto potraviny vám pomôžu viac ako drahé procedúry

Zdroj: Profimedia

Ak vás trápi nepríjemná pomarančová pokožka, určite by ste mali okrem kvalitnej kozmetiky staviť aj na zmenu jedálnička, oplatí sa to!

Vedeli ste, že u 80 až 90 percent žien sa v priebehu života objaví nenávidená celulitída? Veľkú úlohu tu zohráva genetika ale aj spôsob života a rozhodne neplatí, že ju majú iba ženy s nadváhou. Existuje niekoľko procedúr a medicínskych spôsobov, ktoré sľubujú vyhladenie pokožky, no často iba vyhodíte peniaze a pomarančová koža vám zostane.

Ak chcete proti celulitíde bojovať prirodzene a účinne, mali by ste do jedálnička zaradiť aj tieto potraviny.

Prekvapilo vás, kto sa ukrýval pod maskou leva? Ďalšiu časť Zlatej masky si nenechajte ujsť už budúcu nedeľu o 20:35 na JOJke!

Melón

Melón obsahuje až 91% vody a má močopudné účinky. Melónová šťava dokáže podľa nedávnej štúdie zmenšiť priehlbiny na stehnách. Melón neobsahuje žiadny tuk ani cholesterol a pomáha upokojiť chute na sladké.

Profimedia

Tmavá čokoláda

Horká čokoláda obsahuje antioxidanty a tie aktivujú odbúravanie tukov, ktoré prispievajú k celulitíde. Podporuje kardiovaskulárny systém a aktivuje prietok krvi, čím pomáha zlepšovať stav hrboľatej kože.  

Šafrán

Šafrán má protizápalové vlastnosti, ktoré môžu zlepšiť krvný obeh a spomaliť rast tukových buniek. Šafrán vám rozprúdi krv a postupne prispeje k vyhladeniu pokožky.

Čučoriedky

Čučoriedky sú skvelým zdrojom antioxidantov známych ako antokyanín. Konzumácia čučoriedok zabraňuje premene tukov na cholesterol. Zlepšujú prietok lymfy a eliminujú toxíny podporujúce celulitídu. Čučoriedky tiež podporujú bunkovú obnovu a pomáhajú zlepšovať vzhľad pokožky.

unsplash.com

Kajenské korenie

Kajenské korenie aktivuje mechanizmy spaľovania tukov v tele, eliminuje toxíny, ktoré sa hromadia v tukových bunkách pod kožou a spôsobujú celulitídu. Môže pomôcť obnoviť zdravé tkanivo, vďaka čomu bude pokožka vyzerať hladšia. Kajenské korenie tiež obsahuje vitamín B6, ktorý pomáha obnoviť a obohatiť spojivové tkanivo.

Quinoa

Quinoa pomáha rozkladať tukové bunky, ktoré sú zodpovedné za tvorbu celulitídy. Táto obilnina pomáha pri spaľovaní prebytočného tuku v tele a môže znižovať hromadenie tukových buniek. Minerály v nej zvyšujú produkciu kolagénu, posilňujú pokožku a zlepšujú jej pružnosť.

Cesnak

Cesnak zvyšuje prietok krvi a cirkuláciu. Účinne sa používa na liečbu obezity a tiež prispieva k liečbe pokožky a celulitídy. Strava bohatá na cesnak môže pomôcť telu očistiť sa od toxínov, ktoré spôsobujú pomarančovú kožu.

Thinstockphotos

Súvisiace články

Najčítanejšie