Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obľúbený letný recept Slovákov podľa Katky Jakeš: Vyčarujte si rýchlu a chutnú večeru pre celú rodinu
Zdielať na

Obľúbený letný recept Slovákov podľa Katky Jakeš: Vyčarujte si rýchlu a chutnú večeru pre celú rodinu

Zdroj: Instagram

Komu sa chce v horúčavách tráviť hodiny v kuchyni? Asi žiadnej gazdinke, preto sa inšpirujte týmto chutným receptom, ktorý doma pripravíte za pár minút.

Atraktívna tanečnica Katarína Jakeš sa už roky zdravo stravuje, no odkedy sa jej narodila dcérka Izabela, ešte viac sa snaží variť zdravo a chutne. 

​Keďže je u nej doma súčasťou každodenného jedálnička ovocie a zelenina, podelila sa s populárnym receptom, ktorý práve teraz v lete milujú mnohí Slováci. Ide o zapečený baklažán alebo cuketu. "Tento recept som robila v posledných dňoch už druhýkrát a perfektne som ho vytuningovala! Jeho výhodou je, že ho môžete spraviť aj bez mäsa a bude rovnako mňam!⁣" priznala Katka. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Katka Jakeš (Štumpfová) (@katka.jakes),

Ingrediencie:

  • baklažány alebo cukiny (alebo obe)⁣
  • cibuľa, cesnak
  • mleté teľacie mäso (nepovinné)⁣
  • chilli (nepovinné)⁣
  • rajčiny
  • rajčinový pretlak
  • petržlenová vňať
  • topinamburový (alebo javorový) sirup⁣
  • mozzarella⁣

Postup:

"Baklažány a cukiny prekrojím na polovicu a lyžicou vydlabem vnútro. Polovice odložím na plech vystlatý papierom na pečenie. Vnútra nakrájam na malé kúsočky, pokrájam ostatnú zeleninu na mini kúsky. Podusím cibuľu s cesnakom, pridám mäso, potom nakrájané vnútro, rajčiny, rajčinový pretlak, vňaťku. Osolím okorením a osladím sirupom. Nechám vyvrieť vodu. Plnku dám do vydlabanej zeleniny, posypem mozzarelou a dám piecť cca na 30 min pri 180 stupňoch. Veľmi vyvážené zdravé jedlo, prajem dobrú chuť!"

Súvisiace články

Najčítanejšie