Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vera Wisterová: „Každá skúsenosť posúva človeka niekam ďalej a učíme sa najmä z ťažších skúšok.“
Zdielať na
Relax a zdravie

Vera Wisterová: „Každá skúsenosť posúva človeka niekam ďalej a učíme sa najmä z ťažších skúšok.“

Zdroj: Petra Ficová

Mohla z nej byť učiteľka angličtiny a literatúry, keby už v detstve nemoderovala rôzne akcie. Cesta k rozhlasovému mikrofónu bola rýchla a odtiaľ pred kameru to už bolo iba na skok.

Pre mnohých atraktívna červenovláska však nie je celkom so sebou spokojná: “Dostala som do vienka postavu krv a mlieko, tak sa musím krotiť!” Na pódium by nevyšla bez vysokých opätkov, lebo sa v nich cíti dobre a v jej kabelke nikdy nechýba balzam na pery. Najlepším Veriným receptom na pohodu je dobrý spánok.

Kto je pre vás inšpiráciou? 

Ženy, ktoré sú buď v mojom bezprostrednom okolí – mama a staré mamy. Inšpirujú ma aj kamarátky, ktoré sa dokážu popasovať so svojimi životnými údelmi. Ale aj ľudia, ktorých nepoznám osobne, môžu byť zo sociálnych sietí, či fiktívne postavy z kníh. Najmä  silné ženy, v každej fáze môjho života som mala pri sebe veľmi silnú ženskú podporu. Hovorí sa, že po 30-ke človek príde o väčšinu svojich dovtedajších kamarátov, preto som nesmierne rada, že mne sa to nestalo,  práve naopak, priateľstvá sú čoraz pevnejšie. Celoživotné priateľstvá vnímam ako rodinu, ktorú si vyberám a som za ňu neskutočne vďačná. 

Čo Vám v živote pomáha v hľadaní „lepšieho ja“ ?

Najviac mi pomáha, keď sa spojím sama so sebou a som k sebe 100%ne úprimná. Vtedy verím tomu, čo cítim a čo hovorím. Každý človek potrebuje byť aspoň chvíľu sám so sebou. Máme svoje rituály na načerpanie síl, ktoré môžeme robiť, len keď sme sami. U mňa je to napríklad ranná kávička, bez ktorej nedokážem fungovať. 

Je podľa vás dôležité pracovať na sebe aj z pohodlia domova?

Človek by mal na sebe pracovať celý život a nejakým spôsobom sa vyvíjať, či vzdelávať a konfrontovať svoje názory s ostatnými. Chcem byť otvorená novým informáciám. Preto čítam knihy, sledujem filmy, stretávam sa s ľuďmi, chodím na  zaujímavé prednášky.  Cestovanie rovnako pomáha ľuďom rozširovať obzory a robí ich tolerantnejšími. Spoznávame nové kultúry, nové miesta, zisťujeme, ako sa žije inde, a domov sa vraciame pokornejší a vďačnejší za to, čo máme. 

Ľutujete spätne svoje rozhodnutia?

Podľa mňa nemá význam rozmýšľať nad tým, čo sme už raz urobili. Každá skúsenosť človeka posúva niekam ďalej a učíme sa najmä z ťažších skúšok, ktoré sú zároveň životnými lekciami.  Často sú i bolestivé, ale vďaka nim máme možnosť rásť. Pri niektorých som ešte nezistila prečo sa dejú, a pri niektorých už viem prečo prišli a ako sa mám z nich poučiť. 

PR clanok

Petra Ficová

Je niečo, čo vám do života vnieslo závan sviežosti?  

K mojim každodenným rituálom sa mi viaže napríklad IQOS, ktorý pre mňa predstavuje sviežosť. Najhlavnejšie je, že mi po ňom nesmrdia vlasy, ruky ani oblečenie, čo je v mojom živote veľký benefit. Po práci či vysielaní v rádiu si s kolegami vždy pri ňom podebatujeme.  

Ako sa vám podarilo skoncovať s „mentolovými“ cigaretami?

Ešte veľmi dávno, keď sa IQOS nedal na Slovensku kúpiť, som stretla na akcii kočku, ktorá medzi všetkými zafajčenými ľuďmi vynikla práve týmto štýlovým bezdymovým zariadením. Vysvetlila mi, o čo ide a dala mi to vyskúšať, a myslím, že v tom momente som skončila s klasickými mentolovými cigaretami, ktoré u nás za chvíľu budú zakázané. 

Ako bojujete so stresom? Máte nejaký osvedčený tip?

Najviac u mňa funguje spánok. Čím menej spím, tým som vystresovanejšia. Samozrejme, že aj u mňa sa vyskytnú situácie, kedy sa stresu nevyhnem, vtedy mi pomáha šport. Chodievam do posilky, bicyklujem sa a korčuľujem, chodievala som aj na bojové športy či plávanie. 

Ako koronavírus ovplyvnil váš život? Zmenili ste nejaké svoje návyky? 

Určite áno, keďže som nemohla byť so svojimi blízkymi. Pracovne som prišla o 95% príležitostí, pretože sa nekonajú žiadne podujatia. Zostalo mi aspoň rádio a menšie online projekty. Väčšina mojich príjmov je momentálne zastavená. No a moje návyky? Extrémne zmeny nepociťujem, ale napríklad sa doma nemaľujem. Začala som chodiť na veľmi dlhé prechádzky do prírody a objavila som aj miesta, kde som nikdy predtým nebola. Viac času som trávila pred televízorom a s telefónom v ruke. 

Všetko naokolo na nás určitým spôsobom vplýva. Beriete veci s nadhľadom, či skôr analyzujete a preciťujete jednotlivé situácie, príležitosti či zmeny?

Nie som veľmi bojovná,  skôr sa vždy najprv snažím prísť na to, čo je mojím motívom. Niekedy človek rieši veci preto, že mu ranili ego alebo preto, že je súťaživý a chce ukázať, že je lepší. Motívy, prečo sa púšťame do boja, sú rôzne. Mojím cieľom je, aby bol môj motív vždy založený na dobre ako takom. Chcem stáť na strane dobra. Som analytik a všetko najprv rozoberiem,  nepúšťam sa bezhlavo do ničoho.      

  • Najobľúbenejší herec/herečka: Juraj Kukura, Milka Vášaryová
  • Kniha, ktorú som naposledy čítala: Gary Zukav – Sídlo duše
  • Skladba, ktorá ma vždy pozitívne naladí: Macy Gray – Sweet baby
  • Moja NAJ romantická komédia: Nothing Hill
  • TOP cestovateľská destinácia: Austrália
  • Seriál, na ktorý nezabudnem: Sex v meste
  • Môj typický denný rituál/zvyk: ranná káva, IQOS a mentol

Zdielať na

Najčítanejšie