Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Objavte jej jedinečné čaro: Pre TOTO si Banskú Štiavnicu zamilujete
Zdielať na

Objavte jej jedinečné čaro: Pre TOTO si Banskú Štiavnicu zamilujete

Zdroj: Profimedia

Ak ste tam už niekedy boli, zaručene si budete chcieť tento výlet zopakovať. Ak toto malebné mestečko ešte nepoznáte, je najvyšší čas to zmeniť!

Banská Štiavnica je síce malé mesto, ale nachádza sa v nej toľko krásnych miest, že iba jeden víkend na jej objavovanie vám určite stačiť nebude! Toto mestečko je doslova pokladom medzi mestami na Slovensku, od roku 1993 je dokonca zaradené do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Toto vtipné a kreatívne video sa snaží pritiahnuť do Banskej Štiavnice návštevníkov aj v týchto náročných časoch. Autorom kampane je agentúra TRIAD. Ako sa vám páči tento nápad?

;feature=emb_title 

"Video sme urobili z viacerých dôvodov. Keďže mnoho Slovákov zrušilo svoje zahraničné dovolenky, predpokladáme, že o nich viaceré destinácie budu súťažiť. Tiež vnímame, že pre tento rok ľudia vyhľadávajú skôr prírodné, ako mestské destinácie. Kto pozná okolie Štiavnice, vie, že krásou sa vyrovná tomu najkrajšiemu, čo na Slovensku máme. Cieľom kampane je teda zmeniť vnímanie regiónu, vyzdvihnúť krásy nášho kraja a pozvať k nám návštevníka. My vnímame príťažlivosť nášho regiónu práve v spojení krásneho historického mesta a okolitej prírody," prezradil nám výkonný riaditeľ oblastnej organizácie cestovného ruchu v Štiavnickom regióne, Igor Kuhn.

To NAJ z Banskej Štiavnice

Banskoštiavnická kalvária

Jedinečný komplex sakrálnych stavieb stojí na kopci vulkanického pôvodu nazývanom „Scharfenberg“ (Ostrý vrch) a často za označuje za symbol Banskej Štiavnice. Ide o najkrajšie barokové stavby v strednej Európe. Toto miesto vás očarí či ste veriaci alebo nie, na svoje si prídu najmä vášniví fotografi. Výhľady sú čarokrásne zo všetkých strán.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan Pšenák (@ivan.psenak),

Množstvo pamiatok pokope

Centrum Banskej Štiavnice nie je veľké a takmer všetky pamiatky máte doslova na skok. Srdcom mesta je Námestie sv. Trojice s barokovým morovým stĺpom, kúsok pod ním nájdete kostol sv. Kataríny, určite nevynechajte ani Starý a Nový zámok, už spomínanú Kalváriu, v centre mesta nie je núdza o niekoľko historicky aj architektonicky významných  múzeí či výstav.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Stastny_Peter (@stastny_peter_),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Stefi (@_steffiky_),

Bohatá banská história

Na viacerých miestach sa v Banskej Štiavnici dozviete aj o histórii baníctva, veľkým zážitkom nielen pre deti je Banské múzeum v prírode. Nájdete tu banské zariadenia a stavby z celého Slovenska a absolvujete asi 1,5 km dlhú prechádzku podzemím. Navštíviť môžete aj viaceré štôlne, najznámejšia je štôlňa Michal či Bartolomej.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @my_slovakia,

Čarovné tajchy

Dodnes sa v Banskej Štiavnici zachovalo 24 tajchov, ktoré sú malebne vrastené do prírody. Tieto prekrásne miesta sú vhodné nielen na prechádzky a nenáročnú turistiku, ale väčšina z nich sa v lete využíva aj na prírodné kúpanie, v zime na korčuľovanie. Štiavnický kraj si zamilujú aj cyklisti, nájdu tu až 250 kilometrov okruhov, ktoré sú vyznačené, všade nájdete aj mapy aj GPS dáta.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana (@zubullik),

Výnimočné atrakcie, bohaté kultúrne a umelecké vyžitie

Nachádza sa tu aj vzácna historická budova Baníckej a lesnej akadémie, prvá vysoká škola svojho druhu na svete, ktorá je obklopená botanickou záhradou so vzácnymi rastlinami. Záhrada je prístupná aj bežne pre verejnosť. Ďalšou výnimočnou atrakciou je tiež drevený pohyblivý betlehem s 800 figúrkami a neďaleko nájdete Epicentrum lásky -  zážitkovú expozíciu v Dome Maríny. Počas letného obdobia je Banská Štiavnica živá aj koncertmi rôznych umelcov a tiež divadelnými predstaveniami.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BANKA LÁSKY (@banka_lasky),

Výborné služby, jedinečné podniky

Banská Štiavnica ponúka tiež množstvo typov ubytovania, či už si vyberiete menšie hotely a penzióny v centre, alebo ubytovanie v súkromí niekde na okraji mesta, každé jedno sa vyznačuje “historickým” duchom a veľmi milým personálom. V centre sa nachádza niekoľko výborných reštaurácii, čarovných kaviarničiek a barov, ktoré si vás získajú nielen ponukou, ale aj neopakovateľnou atmosférou.

Využiť môžete aj mimoriadne akcie na ubytovanie, ktoré momentálne Banská Štiavnica ponúka. K trom nociam stráveným v regióne, ponúka štvrtú noc zdarma. K tejto akcii sa pripojilo 50 ubytovacích zariadení, stačí si len vybrať!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lubica Jurisova Salajkova (@lubica.jurisova),

Súvisiace články

Najčítanejšie