Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kam na výlet v okolí Bratislavy? Tieto krásne prírodné miesta sa oplatí vidieť
Zdielať na

Kam na výlet v okolí Bratislavy? Tieto krásne prírodné miesta sa oplatí vidieť

Zdroj: Instagram

Výlet či prechádzka na čerstvom vzduchu je vždy skvelý nápad, no kam sa vybrať, aby sme nestretli príliš veľa ľudí? Vyskúšajte niektorý z našich tipov!

Po dlhom období v karanténe, nás to oveľa viac ťahá von do prírody. Ak neviete, kam sa vybrať, možno vás osloví niektoré z týchto pekných miest v okolí Bratislavy.

Postupne sa začnú otvárať pre návštevníkov aj tieto miesta.

Zálesie a Malinovo

Do Zálesia sa z Bratislavy dostanete ľahko autom, autobusom, alebo na bicykli. Ak sa vyberiete v čase mimo špičky alebo cez víkend, cesta vám nebude trvať dlhšie ako 15-20 minút. V týchto končinách vyrástla krásna drevená promenáda ponad Malý Dunaj s názvom Korzo Zálesie. Hoci toto miesto ešte nebolo oficiálne otvorené, je už sprístupnené a môžete sa tam prejsť pešo, bicyklom, prípadne sa odtiaľto môžete vybrať na splav. Časom by sa táto relaxačná zóna mala dopĺňať a zveľaďovať. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Václav Sulek (@fotografieslovenska),

Určite sa oplatí navštíviť aj vedľajšiu obec Malinovo. Nájdete tam krásny veľký udržiavaný park, ktorý je ako stvorený na oddych, relax či piknik. Na konci obce si môžete spraviť peknú prechádzku do neďalekého lesíka, kde po náučnom chodníku nájdete prírodné ihrisko a napríklad aj takúto rozhľadňu Hniezdo či Bobrí hrad.

archiv redakcie

​Hrad Biely kameň

Na východnom okraji pohoria Malých Karpát sa nachádza mestečko Svätý Jur. Nad ním, iba 30 minúť chôdze, sa vypína zrúcanina hradu Biely Kameň. Prechádzku v krásnej prírode si môžete spojiť aj s návštevou rozhľadne vo Svätom Jure. Z centra mesta sa tam pešo dostanete za 20 minút. Rozhľadňa má výšku asi 4 metre a je z nej pôsobivý výhľad na Svätý Jur a Bratislavu. Toto miesto je celoročne voľne prístupné.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @hrnka,

Rozhľadňa Lipky

Rozhľadňa Lipky nad obcou Unín je murovaná vyhliadková veža na Záhorí. Je to dokonalé miesto na príjemný rodinný výlet v prírode. Ak túžite po pokoji, oddychu a príjemnom prostredí záhorských lesov, je tento výlet ako stvorený pre vás. Nenáročnú prechádzku zvládnu všetky vekové kategórie. Vyhliadka je sprístupnená neobmedzene a zdarma. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kristýna Kadlčíková (@cestujeme_cz_sk),

Haluzická tiesňava

Unikátna prírodná pamiatka vyhĺbená miestnym potokom, ktorá nápadne pripomína tropický prales v mini verzii. Vedie tadiaľto lesnícky náučný chodník, v tesnej blízkosti sa nachádza ďalšie turistické lákadlo – romantická zrúcanina haluzického kostolíka. Z Bratislavy vám sem cesta autom potrvá niečo vyše hodiny. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Václav Sulek (@fotografieslovenska),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jaruš Huljaková (@jarussik),

Kolárovo

Vodný mlyn a múzeum vodného mlynárstva v Kolárove je zaradený medzi národné kultúrne pamiatky Slovenska. Kolárovský mlyn dnes predstavuje najmä veľmi vďačný objekt na fotografovanie a prechádzky v prírode, keďže sa nachádza vo veľmi peknom prostredí riečneho ramena Malého Dunaja v lužných lesoch južného Slovenka. Z Bratislavy sa tam dostanete približne za 1,5 hodiny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Beauties Of Slovakia (@beautiesofslovakia),

Hrad Čeklís

Na západnom okraji obce Bernolákovo sa nachádzajú zvyšky hradu Čeklís. Z tejto lokality je prekrásny výhľad na Podunajskú nížinu, Bratislavu a Bratislavský hrad. Nachádza sa tu tiež rozpadajúca sa vodáreň, ktorá bola postavená v štýle hradnej veže, ale nie je súčasťou pôvodného hradu. Ide o krátku a nenáročnú prechádzku, ktorú zvládne každý. Z Bratislavy sa do Bernolákova dostanete mimo špičky za 20 minút.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bernolakovo (@bernolakovo),

Veľká Homola

Rozhľadňa Veľká Homoľa ponúka nádherný výhľad na okolitú krajinu. Z Bratislavy sa k Zochovej chate v Modre-Piesku dostanete cestou číslo 502 pod južnými svahmi Malých Karpát v smere Svätý Jur - Pezinok - Modra. Výstup k rozhľadni je strmší, ale počas cesty si môžete odpočinúť na lavičkách a v altánkoch, približne za hodinku by ste to mali zvládnuť. Ak chcete v túre pokračovať, za rozhľadňou vedie zelená značka ku kremencovým skalnatým útvarom nazývaným Traja jazdci.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Andro841 (@androo841),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Travel Malé Karpaty (@travel_malekarpaty),

Súvisiace články

Najčítanejšie