Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Krásna Monika, ktorá testuje ľudí na koronavírus, opísala svoj deň: Jej úprimné slová dojali celé Slovensko
Zdielať na

Krásna Monika, ktorá testuje ľudí na koronavírus, opísala svoj deň: Jej úprimné slová dojali celé Slovensko

Zdroj: instagram/moi_monicka

Premýšľali ste už nad tým, že by ste sa dali otestovať, či nemáte koronavírus? Ak áno, možno na jednom z odberných miest natrafíte práve na Moniku...

Pri pohľade na ňu by ste povedali, že je úspešná modelka, ktorá vďaka svojej práci precestovala svet. Monika sa počas strednej školy modelingom aj živila, potom však vyštudovala medicínu a dnes je z nej lekárka. 

V našom videoportáli nájdete aj rozprávky, ktoré číta Zuzana Haasová každý deň od pondelka do piatka!

​Miesto "teplého miestečka" na Slovenska si však zvolila oveľa dobrodružnejší život. Už roky pracuje v Afrike, v tých najnebezpečnejších častiach, kde by sa mnohí báli vkročiť. Hlboko veriaca mladá žena sa pred pár dňami vrátila z Afriky len preto, aby pomáhala Slovákom v boji s koronavírusom. Dokonca opísala svoj prvý deň v práci, ktorý vyzeral asi takto:

"120 vyšetrených pacientov
120 krát prezlečené rukavice
120 krát vydezinfikované ruky
120 suspektných alebo potvrdených pacientov s dg. Covid19 v blízkom kontakte
9 hodín v podrepe vytierané nosy a hrdlá
1 krát záchod
1 krát jedlo
1 krát mobil v ruke
1 obrovský odtlačok masky na tvári
1 pár odstávajúcich boľavých uší z gumičiek respirátoru"

Z jej slov je jasné, čo všetko musia zdravotníci zniesť, len aby zabránili nekontrolovateľnému šíreniu nákazy na Slovensku. "Všetko a oveľa, oveľa viac toho, čo nikde nikdy neuvidíte robia zdravotníci, vojaci, požiarnici, policajti, dobrovoľníci, medici, politici, krízoví manažéri/pracovníci... PRE TEBA! Prebdené noci a dni strávené v nemocnici, týždne, víkendy bez rodín, večer návrat do prázdneho bytu len preto, aby sme chránili svojich blízkych, nočné služby bez spánku, každý deň zmeny a stres z nich, obrovský tlak. To všetko, PRE TEBA! Si pre nás teraz NAJDÔLEŽITEJŠÍ! Denne bojujeme za rozhodnutia, zmeny, ktoré Ťa ochránia, Teba, Tvoje zdravie a rodinu. Nasadzujeme svoje zdravie za Tvoje. Svoje rodinné šťastie za to Tvoje. Prosím, nesťažuj sa, že musíš sedieť doma s rodinou. Čo by sme za to dali my... Prosím, rob to, čo Ti káže krízový štáb. Nič Ťa to nestojí, nebolí to a veľmi nám tým pomáhaš. Nie si v tom sám. My bojujeme za TEBA!!!" prosí Monika všetkých ľudí. Jej úprimné slová sa stali virálnymi a tisíce Slovákov jej ďakujú za to, čo ona a jej kolegovia v týchto dňoch robia. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MUDr. Monička? (@moi_monicka),

Súvisiace články

Najčítanejšie