Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Buďte vďační za Home Office! Vedľajšie účinky sa časom (ne)napravia!
Zdielať na

Buďte vďační za Home Office! Vedľajšie účinky sa časom (ne)napravia!

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Táto doba mnohým z nás otvorila oči a pravdepodobne sme si všetci uvedomili skutočné hodnoty v živote. Ak ste neprišli o zamestnanie a môžete pracovať z domu, máte obrovské šťastie, aj keď sa vám to teraz možno nezdá!

Dovolím si pri téme Home Office trošku mudrovať, pretože u mňa to nie je novinka. Fungujem takto už zopár rokov, akurát teraz mi do „môjho klídku“ pribudli aj dve školopovinné deti a chlap, ktorý síce musí chodiť do práce, ale vybavil si veľa voľna, aby nám POMÁHAL! Už teraz mi mnohé z vás dobre rozumiete, však?

Využite pri domácom vzdelávaní pomoc skúsenejších rodičov aj odborníkov, pôjde vám to lepšie!

Ak ste už niekedy pracovali z domu, dobre viete, že je to dvojsečná zbraň. Pri malých deťoch je to na nezaplatenie, aj keď často doslova o hubu! Ak ich však môžete aspoň na pár hodín šupnúť do školy či škôlky, dá sa hovoriť o naozajstnej práci, aj keď takmer vždy dorábate večer a v noci.

Teraz, keď celý svet bojuje proti šíreniu koronavírusu, žiaľ, mnohí ľudia prišli o prácu. Práve z tohto dôvodu by sme my, ktorí máme možnosť pracovať z domu, mali byť vďační svojmu zamestnávateľovi, že nám to umožnil. S trochou humoru a občasným pohárom vína to predsa zvládneme ľavou zadnou aj popri učení s deťmi, nie?

10 (ne)výhod práce z domu

  • Ušetríš na doprave, obedoch, kávičkách s kolegovcami, aj na oblečení. (Nikto predsa nevidí, že si celý deň v pyžamových nohaviciach a vyťahanom tričku...)
  • Keď vyzeráš ráno naozaj príšerne (aj sa tak cítiš), nemusíš nikomu nič vysvetľovať.
  • Konečne môžeš dopriať svojim vlasom detox a vynechať šampón (Ak musíš v rámci karantény vybehnúť na nákup, nezabudni, že rúško ti hlavu nezakryje!)
  • Keď sa nebudeš vedieť doma sústrediť na prácu, budeš oveľa viac „ďobať,“ začneš piť viac kávy a po večeroch ju vymeníš za víno. (Niečo podobné, ako keď študent pred skúškou radšej uprace celý byt, akoby sa mal učiť!)
  • Definitívne zabudni na poriadok v byte a priprav sa, že keď sú všetci doma, NIKDY nebude dosť jedla.
  • Priprav sa, že priberieš!
  • Skôr či neskôr ti začne prepínať. Zistíš to tak, že ťa chlap bude posielať na stretko s kamoškami častejšie ako raz za týždeň. (V momentálnej situácii vás zachráni balkón...)
  • Veľmi rýchlo zistíš ten podvod! Robíš síce z domu a dostávaš za to plat, ale upratovačku, kuchárku, učiteľku aj vychovávateľku robíš v rámci toho úplne zadarmo!

Ako zvládate toto náročné obdobie vy? Kupujete do domácnosti viac toaleťáku a cestovín, alebo si robíte skôr zásoby vína?

Držme si palce, nech je nám čoskoro všetkým zase dobre!

Profimedia (ilustračná fotografia)

Súvisiace články

Najčítanejšie