Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Prečo je dôležité dôkladne si umývať ruky? Z tohto experimentu budete mať husiu kožu!
Zdielať na

Prečo je dôležité dôkladne si umývať ruky? Z tohto experimentu budete mať husiu kožu!

Zdroj: Profimedia

Ak ste doteraz aj takú obyčajnú činnosť, akou je umývanie rúk, nepovažovali za dôležitú, experiment tejto učiteľky vás presvedčí o opaku!

Na jednej z amerických škôl sa deti učili o baktériách a o tom, ako sa šíria. Práve pri spomínanom učive chcela učiteľka žiakom názorne ukázať, prečo je veľmi dôležité, aby si všetci umývali ruky, keďže baktérie sa nachádzajú na všetkom, čoho sa dotkneme.

Už o pár dní štartuje na JOJ-ke zábavná šou Zlatá maska! A čo o nej prezradila Michal Hudák, ktorého v nej uvidíte?

​V triede nechala kolovať kusy bieleho chleba. Ten prvý, kontrolný, vložila do igelitového vrecka v rukaviciach, aby naň nenaniesla žiadnu špinu. Druhého kúska chleba sa dotkli všetci žiaci v triede špinavými rukami. Tretieho kúska rukami, ktoré si predtým umyli mydlom a teplou vodou. Štvrtý chytili rukami očistenými antibakteriálnym gélom a ten piaty učiteľka otrela o notebooky v triede, na ktorých žiaci pracujú. A výsledok? Ten šokoval všetkých! 

Chlieb, ktorého sa dotkli umytými rukami vyzeral sviežo, no to sa o druhom, ktorého sa dotli špinavými rukami, povedať nedalo! Po tomto experimente asi každý pochopí, prečo je veľmi dôležité umývať si pravidelne ruky...

Takto vyzeral chlieb, ktorého ho dotkli špinavými rukami

Keď sa chlebíka dotkli umytými rukami, dopadol takto:

Súvisiace články

Najčítanejšie