Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
120-kilová žena radikálne zmenila svoj život: WAU, teraz vyzerá ako modelka!
Zdielať na

120-kilová žena radikálne zmenila svoj život: WAU, teraz vyzerá ako modelka!

Zdroj: Profimedia

Ešte nedávno bola obézna, dnes jej postavu obdivujú mnohí fanúšikovia, pre ktorých sa stala inšpiráciou. Mladá Brazílčanka tvrdí, že ak máte pevnú vôľu, nič nie je nemožné!

Lorena Assis (23) z brazilského Rio de Janeira pochádza z rodiny, kde nikto nedbal na zdravú životosprávu a pravidelný pohyb. Keďže jej vždy jesť chutilo a nijako sa neobmedzovala, postupne začala priberať až sa dopracovala k šialenej váhe 120 kilogramov.

Aj česká speváčka Monika Absolonová túži po pevnom brušku!

​Nadváha jej ničila život

"Od detstva, kedy som mala naozaj zlé stravovacie návyky a nulový pohyb, sa situácia v priebehu rokov len zhoršovala," spomína Lorena. "Všetko sa zhoršilo ešte viac, keď som sa od rodičov odsťahovala. Bola som so sebou extrémne nespokojná. Moje sebaúcta klesla na úplné dno. Zakaždým, keď som sa pozrela do zrkadla, som sa rozplakala," spomína mladá dievčina z Brazílie.

Iba vzhľad však nebol tým, čo prinútilo Loren, známu na Instagrame ako @enfimfit, zmeniť životný štýl. Bola to starosť o svoje zdravie. Časom sa totiž začali prejavovať aj problémy s dýchaním, nadmerná únava, extrémny hlad či ťažoba nôh a nábeh na cukrovku.

Keď jej váha dosiahla 120 kilogramov a musela nosiť konfekčnú veľkosť 52, rozhodla sa, že musí zmeniť svoj život od základov, kým nebude neskoro.

Profimedia

​Dokázala to!

Kým v detstve jej pohyb nič nehovoril, zrazu začala cvičiť päťkrát týždenne. Postupne začala zmenšovať veľkosť porcií, vyhýbala sa nezdravým jedlám a do jedálnička zaradila ľahké a výživovo bohaté jedlá. Úplne sa vyhýbala alkoholu, sladeným nápojom a sladkostiam a denne konzumovala okolo tisíc kalórií.

Postupne zvládla svoje stravovacie návyky ešte sprísniť, obmedzila príjem sacharidov a váha začala opäť klesať. Intenzita tréningov sa zvýšila a jej výkony sa neustále zlepšovali. "Chudnutie mi vrátilo sebadôveru a ukázalo mi, že som schopná dosiahnuť všetkých svojich cieľov, ak za ne budem ochotná bojovať," tvrdí Lorena.

"Ľudia sú z mojej premeny v šoku a pletú si ma s mojou mladšou sestrou. Prijímam veľa pochvál, ktoré ma motivujú, aby som sa už svojho nového a šťastného života nikdy nevzdala," dodáva na záver.

https://www.instagram.com/p/BoXrgJpgzak/

https://www.instagram.com/p/Bmt3jxJnP3S/

https://www.instagram.com/p/Bl6esgznEBk/

https://www.instagram.com/p/Blgj_zqHA7Z/

 

Súvisiace články

Najčítanejšie