Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z bacuľky fitness trénerka: Vďaka tomuto pravidlu si môže dopriať aj hamburgery
Zdielať na

Z bacuľky fitness trénerka: Vďaka tomuto pravidlu si môže dopriať aj hamburgery

Zdroj: Profimedia

Ako študentka veľa športovala a nemusela sledovať to, čo skonzumuje. Po škole však začala rapídne priberať, ale našťastie sa odhodlala k celkovej zmene životosprávy a dnes vyzerá fantasticky!

25-ročná Regan Patterson z Orlanda viedla na strednej škole aktívny život, a tak si nikdy nemusela strážiť to, čo zje. Akonáhle ale prestala športovať, hneď sa jej stravovanie odrazilo na váhe.

Aký prirodzený pohyb je pre nás lepší? Toto nám radí odborník.

Regan sa svojich sto kíl snažila skrývať pod niekoľkými vrstvami oblečenia, ale nadváha ovplyvňovala jej spoločenský život. Odmietala s priateľmi chodiť na pláž a vyhýbala sa verejným akciám.

 „Bola som veľmi aktívne dieťa a nikdy som neriešila, čo som v ten deň zjedla. Po škole som ale športovať prestala, a to sa podpísalo na mojej postave," vysvetľuje Regan a dodáva, že po krátkej chvíli jej sebadôveru vystriedali sklamanie, hanba a neistota.

Chudnúce pravidlo

"Začala som byť unavená z toho, ako veľmi mi môj vzhľad vadí. Neustále som riešila, čo si o mne ostatní myslia. Uvedomila som si, že nemám inú možnosť, než sa sebou začať niečo robiť," spomína mladá fitness trénerka.

Regan sa od začiatku spoliehala na pravidlo 80:20. To znamená, že sa z osemdesiatich percent stravovala zdravo a dvadsať percent tvorili tie menej zdravé jedlá, ktorá si raz čas jednoducho dopraje. Práve týmto spôsobom si mladé dievča vytvorilo dlhodobo udržateľný režim chudnutia, vďaka ktorému sa dostala na váhu šesťdesiatpäť kilogramov.

Profimedia

"Vždy hovorím, že chudnutie je jednoduché, ale nie ľahké. Strážim si príjem makroživín a dnes cvičím päť až šesť dní v týždni," hovorí Regan, ktorá si zmeny v stravovaní aj v cvičení pridávala postupne.

Aj teraz si občas dopraje pizzu, hamburger alebo zmrzlinu. " Veľa ľudí si neuvedomuje, že stále môžu jesť jedlo, ktoré im chutí, a chudnúť. Len je potrebné poznať správne množstvo," tvrdí Regan, ktorá je sama najlepším príkladom toho, že to funguje.

„Najťažšou časťou chudnutia je však trpezlivosť. Nie je to niečo, čo sa stane zo dňa na deň. Musíte vytrvať. Len začnite a pokračujte. Urobte najskôr drobné zmeny, akými sú pridanie väčšieho množstva zeleniny do jedálnička, pite viac vody a pridajte viac prirodzeného pohybu,“ radí na záver úspešná fitnes trénerka.

https://www.instagram.com/p/B5FqP3dAa1Z/

https://www.instagram.com/p/B4unZomgjrJ/

https://www.instagram.com/p/BztAwJDggcq/

https://www.instagram.com/p/B4FeJjXA5xI/

 

Súvisiace články

Najčítanejšie