Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
8 najmúdrejších osobností Hollywoodu: Prekvapí vás, v čom všetkom vynikajú!
Zdielať na

8 najmúdrejších osobností Hollywoodu: Prekvapí vás, v čom všetkom vynikajú!

Zdroj: Profimedia

V kinách a na televíznych obrazovkách ich vidíme pravidelne, ale málokto vie, že okrem hereckého talentu im to aj poriadne páli.

Sú krásni, talentovaní, a ešte ku všetkému aj múdri. Tušili ste, v čom všetkom tieto celebrity vynikajú?

Tušili ste, že medzi najmúdrejšie celebrity patrí aj Natalie Portman a Ashton Kutcher?

Ashton Kutcher (41)

Obľúbeného herca môžete poznať zo seriálu Dva a pol chlapa aj ako bývalého partnera herečky Demi Moore, dnes manžela Mily Kunis. Kým však v devätnástich prešiel k modelingu a následne k herectvu, študoval biochemické inžinierstvo na univerzite v Iowe. Hercovo IQ dosahuje hodnoty 160, a tak sa radí medzi najmúdrejšie osobnosti Hollywoodu. Zároveň je úspešným investorom - investoval do aplikácie Skype alebo platformy Airbnb. Spoločnosť Lenovo ho dokonca najala ako produkčného inžiniera.

Ashton Kutcher

Profimedia

Natalie Portman (38)

Herečka, dvojnásobná matka a držiteľka Oscara vyhlásila, že bude radšej múdra ako slávna. A dosiahla oboje! Na Harvarde vyštudovala psychológiu, a chvíľu dokonca prednášala. Okrem toho hovorí plynule šiestimi jazykmi, a to anglicky, hebrejsky, japonsky, nemecky, francúzsky a arabsky.

Natalie Portman

Profimedia

Matt Damon (49)

Popri tom, že mu bol daný do vienka herecký talent, patrí Matt Damon medzi najväčších intelektuálov v Hollywoode. Má všeobecný prehľad a o každom odbore vie niečo zaujímavé. Na Harvarde vyštudoval angličtinu.

brightside.me

Sharon Stone (61)

Kedysi o sebe blonďavá sexbomba vyhlásila, že je nesmierne múdra. Testy IQ neskôr potvrdili, že je naozaj prudko inteligentná. Hodnota jej IQ je totiž 154. Už v pätnástich rokoch študovala na University of Pennsylvania tvorivé písanie a výtvarné umenie.

Facebook/Sharon Stone

Lisa Kudrow (56)

Popri tom, že je predstaviteľka bláznivej Phoebe z kultového seriálu Priatelia vtipná, je navyše aj múdra! Promovala na Vassar College s diplomom z biológie a začala pracovať so svojím otcom na klinickom výskume bolestí hlavy. Nakoniec u nej však zvíťazila vášeň pre hranie.

Reuters

Brian May (72)

Brian May nie je známy len pre svoje harmonické gitarové tóny skupiny Queen. Nejakú dobu sa venoval výskumu hviezd a určitých typov nebeských telies. Je držiteľom titulu Ph.D. v astrofyzike a spolupracoval s NASA pri misii New Horizons, ktorá skúmala "trpasličiu planétu" Pluto.

James Franco (41)

Herec James Franco je všestranný umelec! Nielenže ho môžete vidieť vo filmových trhákoch, ale navyše sa venuje aj písaniu scenárov, réžii, skladá hudbu, maľuje, hrá v divadle a ešte má čas na štúdium! V roku 2006 začal študovať francúzštinu, americkú literatúru a históriu. Venoval sa tiež kreatívnemu písaniu, poézii a štúdiu filmu.

Instagram/officialjamesfranco

Cindy Crawford (53)

Jedna z najznámejších modeliek deväťdesiatych rokov sa pre modeling rozhodla len kvôli tomu, aby si mohla zaplatiť školné. Študovala chemické inžinierstvo na Northwestern University. Nakoniec však štúdium vzdala a vydala sa na dráhu modelky.

Cindy Crawford

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie