Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
TOTO zafunguje aj u lenivých: Ľahšie sa už schudnúť nedá
Zdielať na

TOTO zafunguje aj u lenivých: Ľahšie sa už schudnúť nedá

Zdroj: Pixabay.com

Patríte aj vy k ľuďom, ktorí sa len ťažko dokážu rozhýbať a pravidelne sa venovať nejakému športu? Ak áno, nepremáhajte sa a stavte radšej na obyčajnú chôdzu! Aj vďaka nej môžete byť fit.

Koľko krokov by ste mali denne urobiť, aby ste sa udržali fit? V najnovších štúdiách sa uvádza, že by malo isť o 10 000 krokov, čo predstavuje približne päť kilometrov. Znie to síce ako neuveriteľné množstvo, ale keď sa nad tým hlbšie zamyslíte, iba doma pri každodennej činnosti vykonáte aspoň 3 000 krokov.

Ak je pre vás chôdza príliš pomalá, tu je tip, ako sa dostať do formy:

Ako dlho potrvá dosiahnuť 10 000 krokov?

Priemerná dĺžka ľudského kroku je 0,60 m. Priemerná rýchlosť chôdze je 4,8 km za hodinu. 10 000 * 0,60 / 1000 / 4,8 = 1 hodina 15 minút. Teda na dosiahnutie 10 000 krokov musíme v miernom tempe kráčať približne hodinu a pätnásť minút. Z výpočtu vyplýva, že by to mal dosiahnuť každý, v rámci svojej dennej rutiny, avšak opak je pravdou.

Ako dosiahnuť cieľ?

Desaťtisíc krokov denne predstavuje približne šesť kilometrov chôdze počas dňa. Ak nemáte aktívnu prácu ako servírka alebo zdravotná sestra, určite by sa vám len ťažko podarilo dosiahnuť tento počet krokov iba z každodennej činnosti. Väčšina ľudí ho však dokáže dosiahnuť z jednej alebo z viacerých dlhších prechádzok alebo pomocou 30 až 60-minútového behu. Táto záťaž by mala predstavovať minimum denného cvičenia, ktorá zabezpečí prevenciu pred srdcovocievnymi chorobami, obezitou a cukrovkou.

zenska chodza ako fitnes

Pixabay.com

​Koľko kalórií spálite chôdzou?

Počet kalórií, ktoré spálite, závisí predovšetkým od toho, koľko vážite a potom aj od rýchlosti vášho pohybu. Pohyb s nízkou intenzitou, ako je pokojová chôdza, nestačí na to, aby mal výrazný účinok na chudnutie. Vaše telo dokáže zvládnuť oveľa vyššiu záťaž. Ak je vaším cieľom pri chôdzi spaľovať aj tuky, mali by ste voliť také tempo, pri ktorom sa budete potiť, avšak budete stále schopní rozprávať. Chôdzou v aeróbnom pásme dokážete za hodinu spáliť približne 1500 – 2000 kJ (358 – 478 kcal).

Super tréningy nájdete aj vo video programe na domáce cvičenie SUPER BODY 2V tomto video programe nájdete 16 vysoko intenzívnych HIT tréningov do 30 minút pre intenzívne spaľovanie a rysovanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie