Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Najiteligentnejších ľudí spája týchto 9 vecí: Robíte ich pravidelne aj vy?
Zdielať na

Najiteligentnejších ľudí spája týchto 9 vecí: Robíte ich pravidelne aj vy?

Zdroj: Profimedia

Mnohí ľudia sa domnievajú, že inteligencia je niečo, s čím sa už narodíme, a čo sme zdedili po svojich predkoch. Nie je to úplne pravda, pretože podľa odborníkov môžeme inteligenciu zdediť, ale rovnako aj získať.

Náš mozog a spôsob myslenia pritom ovplyvňuje prostredie, v ktorom sa najčastejšie vyskytujeme. Psychológovia a výskumní pracovníci zistili, že tí najinteligentnejší ľudia majú mnoho spoločných čŕt a prejavov správania. Zistite hneď, či ich máte aj vy!

Sledujte novú talkshow Čau Lujza! Už túto stredu o 21:35 na JOJke!

Starajú sa o seba a neriešia iných

Klebety a neustále posudzovanie iných je to, čo inteligentných ľudí nezaujíma. Jednoducho nemajú potrebu riešiť životy cudzích ľudí. Podľa nedávnej štúdie sú inteligentní ľudia najšťastnejší, keď majú dostatok času byť osamote, pritom nie sú úplní samotári.

Majú skvelý zmysel pre humor

Iba tí najinteligentnejší ľudia majú tú skvelú vlastnosť, že vedia pohotovo a vtipne zareagovať a vedia si perfektne vystreliť aj zo seba.

Rozprávajú sa sami so sebou

Vedeli ste, že aj Albert Einstein, jeden z najväčších géniov na svete, sa rozprával sám so sebou? Vedci zistili, že ľudia, ktorí často hovoria samy so sebou, či už v myšlienkach alebo nahlas, sú inteligentnejší ako tí, ktorí to nerobia.

unsplash.com

Veľmi často počúvajú hudbu

Ak patríte medzi milovníkov hudby, ktorí majú neustále slúchadlá na ušiach, gratulujeme vám! Podľa vedcov sú vysoko inteligentní nielen ľudia, ktorí dokážu perfektne hrať na nejaký hudobný nástroj, ale aj tí, ktorí hudbu počúvajú.

Pracujú inteligentne, nie ťažko

Inteligentní ľudia sú v skutočnosti často veľmi leniví. Snažia sa nájsť čo najľahší spôsob, akým danú prácu vykonať, aby sa veľmi nenarobili. Neradi sa namáhajú. Podľa vedy majú ľudia, ktorí sú menej fyzicky aktívni, tendenciu byť inteligentnejší, ako ostatní, ich mozog je neustále v prevádzke.

Stále hľadajú odpovede

Inteligentne mysliaci ľudia sú prirodzene zvedaví. Neustále hľadajú odpovede a skúmajú rôzne záhady. Podľa odborných štúdií je práve zvedavosť jasným znakom vynikajúcej inteligencie. Inteligentní ľudia tiež veľa čítajú a často si vedú denník a robia si poznámky.

Ilustračné foto

Pixabay.com

Vedia si priznať chyby

Podľa Jeffa Bezosa, zakladateľa úspešného obchodného centra Amazon, najväčším znakom inteligencie je schopnosť priznať si chyby a vedieť sa z nich poučiť.

Milujú čokoládu

Odborné výskumy tiež dokázali, že ľudia, ktorí jedia pravidelne čokoládu, si zlepšujú fungovanie mozgu a sú múdrejší. Zistilo sa, že milovníci čokolády majú často lepšiu pamäť a sú skvelí, pokiaľ ide o poznanie a zdôvodňovanie.

Nehovoria príliš veľa

Inteligentní ľudia sa nezúčastňujú veľkých debát a neklebetia. Páči sa im byť tichšie, pretože sa potrebujú sústreďovať na svoje myšlienky. Zistilo sa, že múdrejší ľudia majú tendenciu rozprávať menej s ostatnými, pretože debatami väčšinou nič nezískajú a radšej sa venujú iba tomu, čo ich v tej chvíli zaujíma.

Thinkstock

 

Súvisiace články

Najčítanejšie