Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vyskúšajte tanečný štýl VOGUE: Budete v ňom lepší ako Madonna?
Zdielať na

Vyskúšajte tanečný štýl VOGUE: Budete v ňom lepší ako Madonna?

Zdroj: RDS

Tanečné hodiny Vogue, ktoré budú od septembra v Riverpark Dance School budú jedinečné a naučíte sa postupne všetko z tohto tanečného štýlu.

Vogue je tanec, ktorý je úzko spojený s módou a módnymi trendmi. Zobral si názov z módneho časopisu Vogue. Miestami totiž vyzerá, akoby sa tanečník stal modelkou v rýchlo sa listujúcom časopise.

Pre laika je to zapamätateľné podľa pohybov rúk okolo tváre a vrchnej časti tela. Komerčne sa udáva popularita Vogueu najmä vďaka Madonne a jej hitu z 90. rokov. Je to však zavádzajúci pojem, ak si niekto myslí, že Madonna objavila, alebo nedajbože vymyslela Vogue. Jeho história siaha až do 60. rokov min. storočia. Tí zarytejší by povedali, že až do 19.storočia do obdobia maškarných bálov a drag queens. Móda je veľmi silnou súčasťou Vogueovej kultúry. Na Vogue súťažiach si môžeme všimnúť, že každá súťažná kategória má stanovenú vlastnú tému na dresscode. Podľa neho sa musíte obliecť, keď chcete prejsť preselekciou a ukázať to, čo sa od vás v danej kategórii očakáva (technika chôdze v runwayi, 5 elementov vo vogue femme, precíznosť a elegancia v new way a pod).

RDS

Tanečné hodiny Vogue, ktoré budú od septembra v Riverpark Dance School budú jedinečné a naučíte sa postupne všetko z tohto tanečného štýlu. "Veľakrát navrhnem na hodinu aj tématický dresscode, je samozrejme nepovinný, ale oživí to hodinu a hodina tak prinesie ešte väčší zážitok. Netreba sa ničoho báť, ak ste aj úplná začiatočníčka a nikdy ste netancovali, vôbec to nevadí. Tanečnú hodinu sa snažím prispôsobiť podľa skúseností ľudí na hodine. Keď vidím, že mám na lekcii už svoje stálejšie zoskupenie, ale príde mi 5 nových ľudí, tak na lekcii robím to, čomu sme sa ešte nevenovali," hovorí lektorka Monika Prikkelová. Hodinu Vogue si môžete prísť vyskúšať aj na Deň otvorených dverí v Riverpark Dance School už v sobotu 7. septembra 2019 o 12:00 hod.

RDS

​Info o lektorke:

Monika Prikkelová, alias Monika Yamamoto, je tanečníčka a choreografka, ktorá tancovala pre najväčšie televízne projekty na Slovensku i v zahraničí. Vystupovala po boku známych slovenských a českých  spevákov ako je napr. Dara Rolins, Zdenka Predná, Helena Vondračková, Michal David, či pre rakúsku Conchitu Wurst. Neskôr začala tanec sama vyučovať a s radosťou učí dodnes. Vyučuje tanečný štýl Vogue a reprezentuje Slovensko na rôznych svetových súťažiach.

Súvisiace články

Najčítanejšie