Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V najrýchlejšom IQ teste na svete 80 percent ľudí pohorí: Odpoviete správne na 3 ľahké otázky?
Zdielať na

V najrýchlejšom IQ teste na svete 80 percent ľudí pohorí: Odpoviete správne na 3 ľahké otázky?

Zdroj: Pixabay.com

Pre niekoho sú testy zábavou, iní ich berú veľmi vážne. Najmä, ak ide o IQ testy, ktoré by mali odhaliť, či vám to páli lepšie ako väčšine populácie. Tu je jeden z nich.

Ak by ste radi otestovali svoju inteligenciu, no nechce sa vám nad testami tráviť veľa času, vyskúšajte práve tento. Vymyslel ho profesor Shane Frederick. Ten ho testoval na viac ako 3000 ľuďoch s rôznym vzdelaním. Prekvapením bolo, že v ňom pohoreli aj absolventi tých najprestížnejších univerzít sveta!

Máte doma nadané dieťa? Tu je odpoveď odborníčky:

​Odpovedať správne na 3 matematické úlohy dokázal len 1 z 5 opýtaných. Spomínaný profesor sám priznal, že otázky vyzerajú veľmi jednoducho, no dopátrať sa ku správnym odpovediam, dá zabrať aj geniálnej hlavičke. Ako to zvládnete vy?

1. Otázka:

Raketa a loptička stoja dokopy 1,10 dolárov. Raketa je pritom o 1 dolár drahšia ako loptička. Koľko stojí samotná loptička?

2. Otázka:

Ak 5 strojov za 5 minút vytvorí 5 pomôcok, za aký čas vytvorí 100 strojov až 100 pomôcok?

3. Otázka:

V jazere pláva malá kôpka lekien. Tá každý deň zdvojnásobí svoju veľkosť. Ak za 48 dní dokáže zakryť kvetmi celé jazero, za koľko dní by zaplnila polovicu jazera?

Pamätajte si, že riešenie vyzerá jednoducho, ale nedajte sa oklamať! Správne odpovede nájdete pod obrázkom.

Pixabay.com

​1. 5 centov

2. 5 minút

3. 47 dní

Ak ste odpovedali správne, môžete byť na seba pyšní! Ak nie a stále pátrate po vysvetlení, nájdete ho na blogu génia Presha Talwalkara.

Súvisiace články

Najčítanejšie