Najchutnejší a najrýchlejší: Tento čerešňový koláč vám okamžite zmizne zo stola
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: youtube/Home Cooking Adventure
Využite sezónu čerešní naplno! Toto obyčajné ovocie vám posilní zdravie a pomôže vám napríklad aj ku krajšej pleti. Vyskúšajte si z nich pripraviť tento famózny koláč!
Určite dobre viete, že nášmu organizmu najviac prospievajú sezónne druhy ovocia, preto by ste sa práve teraz mali sústrediť na čerešne. Ak ich máte viac, ako by ste stihli zjesť, určite si z nich vyskúšajte upiecť tento chutný koláč. Je taký jednoduchý, že to zvládnu aj šikovné deti.
Francúzsky čerešňový koláč
Ingrediencie:
- 600 g vykôstkovaných čerešní
- 4 vajíčka
- 250 ml mlieka
- 100 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 30 g rozpusteného masla
- štipka soli
Postup:
- Najskôr si umyté čerešne vykôstkujte.
- Vo väčšej miske zmiešajte všetky ostatné ingrediencie, vznikne vám redšie cesto.
- Čerešne naukladajte na vymastený menší okrúhly plech, prípadne do tortovej formy a zalejte ich cestom.
- Pečte pri teplote 180 stupňov Celzia dozlatista, približne 40 minút.
- Poznáte tento zlepšovák na vykôstkovanie čerešní?