Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Aj pre vás je ranné vstávanie pohromou? Prekvapí vás, čo to o vás prezrádza
Zdielať na

Aj pre vás je ranné vstávanie pohromou? Prekvapí vás, čo to o vás prezrádza

Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)

Ste ranné vtáča alebo patríte skôr medzi nočné sovy? Pre ľudí z druhej kategórie je vstávanie extrémne náročné a najradšej by zostali v posteli aj do obeda. Patríte k nim aj vy?

Niektorí ľudia vstanú ihneď po zazvonení budíka, iní ho vypnú a otočia sa na druhý bok, často zmeškajú aj príchod do práce, či dohodnuté stretnutie. Ak sa to pravidelne stáva aj vám, určite vás poteší, k akým záverom prišli vedci.

Odborný výskum, ktorý viedli výskumníci Satoshi Kanazawa a Kayya Perina hovorí tiež o tom, že vypnutie, resp. posunutie budíka na neskôr je technologická novinka dnešnej doby, ktorú ľudia v minulosti nepoznali.

Schopnosť posunúť budík a ignorovanie vonkajších podnetov, ktoré vás väčšinou vytiahnu z postele, je podľa nich znakom inteligencie, pretože ukazuje silnejší cit pre sebakontrolu.

Ignorovanie budíka znamená, že beriete do úvahy to, čo vaše telo potrebuje, namiesto toho, aby ste dodržiavali určité pravidla. Odborníci tvrdia, že práve toto o vás prezrádza, že ste kreatívnejší, ambicióznejší, nezávislý typ a prípadné problémy dokážete riešiť oveľa efektívnejšie.

Nočné sovy, ktoré sa ráno nedokážu dostať z postele sú teda podľa odborníkov nielen inteligentnejšie ale aj šťastnejšie ako ranní vtáci a dokonca sa zistilo, že majú v porovnaní s rannými typmi aj vyššie príjmy.

Profimedia (ilustračná fotografia)

Súvisiace články

Najčítanejšie