Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Otestovali sme na vlastnej koži: 5 pravidiel na expresné schudnutie z brucha
Zdielať na

Otestovali sme na vlastnej koži: 5 pravidiel na expresné schudnutie z brucha

Zdroj: Pixabay.com

Ako čo najrýchlejšie schudnem z brucha? Odpoveď je naozaj jednoduchá! Ukážeme vám len 5 základných pravidiel, ktoré treba dodržiavať, aby ste sa pneumatiky okolo brucha v čo najkratšom čase natrvalo zbavili.

Možno vás to neprekvapí, ale stále platí, že zdravá a vyvážená strava a pohyb dokážu urobiť s telom, ale i zdravím človeka zázraky. Tuk na bruchu nepredstavuje iba estetický problém. Veľmi veľa podkožného tuku na bruchu sa spája so zvýšeným rizikom rôznym typom rakoviny. 

Kedy je obvod pásu neprimeraný?

Či máte obvod pásu nad normu, zistíte jednoducho zmeraním pomocou krajčírskeho metra. U žien by sa hodnota nemala dostať nad 88 cm a u mužov nad 100 cm. Ak máte obvod pásu väčší, treba sa držať týchto piatich základných pravidiel, ktoré uvádzam nižšie a tuk by mal ísť dole.  

1. Vyhýbajte sa cukru

Pridávanie cukru je veľmi nezdravé. Je dokázané, že jednoduché cukry (glukóza, fruktóza) majú jednoznačné škodlivé účinky na metabolické zdravie. Veľmi veľkou nevýhodou fruktózy je, že môže byť metabolizovaná iba v pečeni a ak k tomu nedôjde (príliš veľký príjem fruktózy), všetka sa premení na tuk. Ak chcete znížiť svoj príjem nezdravého jednoduchého cukru, budete musieť začať čítať etikety, pretože aj potraviny uvádzané na trh ako zdravé, často obsahujú veľké množstvo cukru. 

2. Jedzte viac proteínov

Proteín predstavuje najdôležitejší makronutrient, čo sa týka jeho pomoci ku strate hmotnosti. Znižuje totižto chuť na jedlo o 60%, zvyšuje metabolizmus až o 80-100 kcal/deň a pomáha prijať až o 440 kcal menej za deň. Zvýšenie príjmu bielkovín teda predstavuje najlepšiu voľbu pre stratu tuku. Snažte sa zvýšiť príjem vajec, rýb, morských plodov, strukovín, hydiny a mliečnych výrobkov. To sú najlepšie zdroje bielkovín v strave. 

Pixabay

​3. Pite veľa vody

Dostatočný príjem vody pomáha odplavovať všetok odpad, ktorý sa vám usádza v tele. Je dokázané, že stresovaní ľudia majú väčšie obvody pásov. Stres totiž narúša schopnosť kontrolovať svoju chuť do jedla. Dostatok vody pomáha nielen znížiť stres, ale zároveň pôsobí proti hladu. Taktiež platí, že ak neprijímate dostatok vody, telo si ju začne pre istotu ukladať do zásoby, čo sa opäť prejavuje na zväčšení brucha. Preto pite, pite, pite!

4. Jedzte potraviny bohaté na vlákninu

Existujú dva typy vlákniny, a to rozpustná a nerozpustná, pričom obe sú pre telo veľmi dôležité. Rozpustná vláknina, ktorá sa tiež označuje ako mäkká na seba viaže vodu a veľmi ľahko sa napučiava. Pri jej konzumácií je veľmi dôležitý dostatočný príjem tekutín. Podporuje peristaltiku čriev a zmäkčuje stolicu. V hrubom čreve sa dokáže čiastočne rozložiť. Nachádza sa vo väčšine ovocia a zelenine, v strukovinách, zemiakoch a hubách. Nerozpustná vláknina, tiež hrubá vláknina nie je rozpustná vo vode a je nestráviteľná. Vodu síce absorbuje, ale nenapučiava sa. Navodzuje pocit sýtosti a pôsobí proti zápche. Zdrojom sú koreňová zelenina, šupky obilnín, otruby, strukoviny, orechy a semená. 

ISIFA

​5. Cvičte

Iba zmena jedálnička je málo na to, aby ste sa zbavili nechcenej pneumatiky okolo pása. Odporúča sa preto aj cvičiť kardiovaskulárne cvičenia 30 – 60 minút trikrát do týždňa. Veľmi dobrou voľbou sú aj cvičenia typu HIT, ktoré zaberú iba naozaj málo času, ale pritom sú veľmi účinné. 

Pre všetkých, ktorí nevedia aké HIT tréningy cvičiť, alebo nemôžu ísť niekam cvičiť, sme pripravili video program SUPER BODY 2 - HIT tréningy. Sú krátke, za to veľmi účinné. Zostavené z cvikov, ktoré vás budú baviť. Vedú ich dve skvelé slovenské trénerky Lea Grančič a Oľga Bartalská, takže budete presne rozumieť tomu, čo cvičíte a na čo si dať pri cvičení pozor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie