Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pod mejkapom skrývala obrovskú traumu: TOTO je dôvod, prečo sa bála aj zaľúbiť
Zdielať na

Pod mejkapom skrývala obrovskú traumu: TOTO je dôvod, prečo sa bála aj zaľúbiť

Zdroj: Profimedia

Mladá študentka musela vstávať veľmi skoro, pretože nanášanie mejkapu jej trvalo aj dve hodiny. Teraz sa prestala skrývať a svoj obrovský komplex ukázala celému svetu.

Abigail Collins (19) zo Škótska si prvé zhoršenie pleti všimla už ako 10-ročná. Pokožka sa jej stále zhoršovala a problém prerástol do ťažkej formy cystického akné, čo viedlo k zápalom a infekcii.

Každodenné trápenie

Mladá žena sa nepotrebovala fintiť, dve hodiny v kúpeľni strávila každé ráno preto, aby sa jej spolužiaci nesmiali a nešikanovali ju. Hrubou vrstvou mejkapu tak aspoň čiastočne prekryla svoje veľké trápenie.

Profimedia

Toto bol dôvod, prečo nemala takmer žiadnych priateľov a vyhýbala sa aj stretnutiam s chlapcami. Nechcela, aby ju považovali za klamárku, keďže sa bála ukázať svoju pravú tvár.

Abigail bola roky zahŕňaná posmeškami a negatívnymi komentármi kvôli akné, čo ju takmer úplne pripravilo o sebavedomie.

Vyšla s pravdou von

Mladá žena vyskúšala niekoľko liečivých prípravkov na akné, ale nič jej nepomohlo vyliečiť jej pokožku, takže ju pravidelne zakrývala mejkapom. Momentálne skúša silnejšie prostriedky, ktoré jej predpísal lekár a verí, že jej to konečne zaberie.

Profimedia

Keď začala Abigail študovať na Univerzite, často vynechávala prednášky, aby sa vyhýbala stretnutiam s ľuďmi. Nakoniec zistila, že tam sa už na ňu nikto nepozeral s posmechom a začala sa konečne cítiť lepšie a istejšie. Dnes, hoci má stále rovnakú tvár, už pokojne chodí do školy bez mejkapu a nanáša si ho iba ak ide niekde do spoločnosti.

Abigail zverejnila svoje fotografie a príbeh aj preto, lebo vie, že nie je jediná, ktorá sa roky trápila s týmto problémom. Verí, že sa zmení tiež prijatie takýchto ľudí spoločnosťou a že mladí ľudia už nebudú tak veľmi šikanovaní kvôli problematickej pokožke. Držíme jej palce!

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie